Kovács Erika / veol.hu | 2022.08.16. 12:00
Augusztusi szüret Balatonfüreden
Augusztusi szürettel indult a szőlőszedés Gyukli Krisztián borász ültetvényén, ahol az aszály miatt a tavalyi termés harmadát takarították be. A munkában a Kékszalag vitorlás verseny egyik ismert csapata is részt vett.

Augusztusi szüret

– Miközben Európa legszebb promenádján, a Tagore-sétányon pohárral a kézben múlatjuk az időt a Balatonfüredi Borheteken, addig a Solaris hercegnő szép csendben feltette a kezét, hogy: „Köszönöm, elég volt! Mehetünk a pincébe!”

Nálunk a szőlő diktálja a tempót, így elővettük a ládákat, a szalmakalapot és az ollókat. A 2022-es szüreti szezont pénteken elindítottuk, mert szenvedélyünk a természet! közölte Gyukli Krisztián borász a közösségi oldalán. A szüretben segített a Solaris 2525 Sailing Team csapata is, Gergely László kormányossal, akik részt vettek a Kékszalag tókerülőn. A szüretet gyönyörű idő, jó hangulat, egészséges, vegyszermentes érett gyümölcs jellemezte, de a termésből jóval kevesebbet takarítottak be a nagy szárazság miatt.

Mint ismert, a Solaris egy rezisztens fehérbor szőlőfajta, mely 1975-ben egy keresztezéssel született meg a dél-németországi Baden-Württemberg tartományban, Freiburgban. Magyarországon jelenleg mindössze egy kísérleti ültetvény található a balatonfüredi Gyukli-Pince gondozásában.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz Balatonfüredre! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

Forrás: veol.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva