likeBalaton.hu | 2024.07.15. 18:00
Balatonfüreden indították útnak az olimpiára a magyar vitorlázó válogatottat
Elindult a párizsi olimpiára, egészen pontosan Marseille-be, a vitorlás versenyek helyszínére a magyar vitorlázó válogatott két tagja, Érdi Mária és Vadnai Jonatán. A Magyar Vitorlás Szövetség balatonfüredi központjában köszöntötték a két fiatal olimpikont.

A balatonfüredi Kékszalag Port kikötőben szervezett ünnepségen a Kékszalag Fesztivál hetén, közvetlenül a Kékpántlika utánpótlás verseny után köszöntötték a két olimpikont, akik óriási ambíciókkal készülnek a versenyre. A Magyar Vitorlás Szövetség tájékoztatása szerint július 20-án vehetik át a hajóikat a helyszínen és augusztus 1-én kezdik meg a tényleges versenyzést Marseille-ben.

A medal race-ek, azaz a döntők a tervek szerint augusztus 6-án lesznek.

A balatonfüredi Kékszalag Port kikötőben indították útjára az olimpiára a vitorlázó válogatottat
Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség/Kerekes Zsombor

Óriási esélyekkel indul neki az olimpiának a magyar vitorlázó válogatott

Berecz Zsombor, aki Tokióban ezüstérmet szerzett és ezzel a magyar vitorlássport eddigi legnagyobb sikerét érte el, ezúttal a válogatott szövetségi kapitányaként készül az olimpiára. A két sportolónak azt üzente, “egyszemélyes hajóban vitorláznak, de lélekben sokan ott lesznek velük a futamok közben.”

Érdi Mária, 2023 világbajnoka és az idei év Európa-bajnoka, aki online jelentkezett be az eseményre, elmondta, hogy Tokióból csalódottan jött haza, mert úgy érezte, hogy nem hozta ki magából a maximumot, de tanult belőle és most jobban felkészült. –Kijelenthetem, hogy óriási esélyekkel indul neki az olimpiának a magyar vitorlázó válogatott. Kicsi a magyar csapat, de a miénk az egyik legösszetartóbb társaság és ez erőt ad mindannyiunknak – mondta.

Vadnai Jonatán, a 2024-es Eb ezüstérmese arról beszélt, hogy ez lesz az első olimpiája. – Ez a sportágunk csúcsa. Hihetetlen lehetőség, hogy ott lehetek és az egész nemzetet képviselhetem. Egy-egy induló van minden országból, így az olimpia kicsit a nemzetek harca is. Szerencsére sok időt töltöttünk Marseille-ben és edzettünk annyit, hogy fel tudjuk venni a versenyt a tengeri nagyhatalmak vitorlázóival – emelte ki Vadnai Jonatán.

A fiatal vitorlázók üzeneteket írtak a magyar zászlóra
Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség/Kerekes Zsombor

Haranghy Csaba, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke azt kérte a szurkolóktól és a médiától, hogy támogassák a sportolókat, de túlzott elvárást ne tegyenek rájuk, csak kellő motivációt. – A drukkoló közösség ott áll mögöttük, és támogatja őket – foglalta össze az elnök.

Az esemény végén az utánpótláskorú versenyzők egy nemzeti lobogóra írt személyes üzeneteikkel bocsátották útjára a magyar csapatot.

A különleges zászlót a válogatott bázisán kifüggesztik, hogy ezzel is erőt adjanak a versenyzéshez.

Nyitókép: Magyar Vitorlás Szövetség/Kerekes Zsombor

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva