veol.hu | 2022.10.02. 16:00
Betépve, lopott járgányon robogott a füredi éjszakában
Jogsija nem volt, ráadásul marihuánát is szívott indulás előtt.

– Jármű önkényes elvételének bűntette, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a munkáltatója robogóját használta engedély nélkül – írja a Veszprém Megyei Főügyészség.

Lopott robogó, befüvezett motoros

A vádirat szerint a 26 éves férfi 2021-ben egy balatonfüredi étteremben dolgozott felszolgálóként. Ez idő tájt az étteremnek volt négy robogója, melyeket az alkalmazottak a munkahelyükre történő bejutás és hazajárás érdekében használhattak, de csak akkor, ha rendelkeztek a vezetéshez szükséges engedéllyel, és azt be is mutatták a munkáltatójuknak. A terhelt nem rendelkezett járművezetői engedéllyel, ennek ellenére 2021. szeptember 19-én hajnalban az étteremvezető tudta és engedélye nélkül elvitte az egyik robogót. Balatonfüreden azonban igazoltatták, melynek során fény derült a jogtalan használatra és arra is, hogy a férfi korábban marihuánát fogyasztott, és a kábítószer hatása alatt vezette a járművet.

Az ügyészség az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására, valamint a járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

Nyitókép: shutterstock
Forrás: veol.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva