LikeBalaton.hu | 2023.10.11. 16:00
Bezár a neves balatonfüredi Mór24 étterem
Három év után bezár a Jókai utcában működő Mór24, amely a Michelin-kalauz Bib Gourmand minősítését is megszerezte.

Október 23-án bezárja kapuit a balatonfüredi Mór24. A tulajdonosok a Facebook oldalukon azt írták, hogy méltó módon szeretnének búcsúzni.

Szeretettel hívnak mindenkit az utolsó két hétvégére,

amit szeretnének baráti nevetéssel, sűrűn koccanó poharakkal és az utolsó morzsáig kitörölgetett tányérokkal megtölteni.

Életük legnagyobb kihívása volt

„2020 nyarán, amikor belevágtunk életünk talán legnagyobb kihívásába, szerelemprojektjébe, őszhajszálaink és nevetőráncaink első számú megszaporítójába, még fogalmunk sem volt, hogy 3 év múlva mennyire nehéz lesz kimondani, amire most készülünk. Ahogy minden étkezésnek van eleje és vége, úgy egy étterem története sem tarthat örökké.

A Mór24 jelenlegi formájában búcsúzik tőletek”

– írták a Facebookon oldalukon.

A Michelin-kalauz is kiemelte őket

A Mór24 2022-ben szerezte meg először, majd 2023-ban másodszor a Michelin-kalauz Bib Gourmand minősítését, amit a kiváló ár-érték arányú éttermeknek adományoznak.
Közösségi posztjukban kiemelték, hogy

ha „eljön az ideje, a folytatásról mindent megosztanak” a követőkkel.

A Mór24 egy „small plate” étterem, ahol az ételekből érdemes volt többfélét rendelni, és együtt élvezni a kisebb, kézzel készített tányérokon tálalt különlegességeket. Mint írták, étlapjuk folyamatosan változott, mindig igyekeztek a szezon legjobb alapanyagaiból főzni és gyakran merítettek ihletet olyan ételekből, amelyeket utazásaik során kóstoltak. Boraikat olyan hazai és külföldi termelőktől válogatták, akik a természettel összhangban gazdálkodnak és szenvedéllyel készítik természetes és biodinamikus boraikat.

Nyitókép: Illusztráció/Pexels/Helena Lopes

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva