2018.07.13. 10:00
Csodás drónfelvételek a Balaton és környékéről!
A drónvideósoknak kimeríthetetlen ihletforrást biztosít a Balaton és környéke. Ezek között szemezgettünk most.

A Balaton vára, a Szigligeti vár csodás látványa árul elénk az első videóban.

Immáron 750 éves múltra tekint vissza Magyarország egyik leglátogatottabb és méltán népszerű vára, a Szigligeti vár, a Balaton északi partján. Délen a Balaton partja mossa, északon pedig a tapolcai tőzeges mezőség és hegyek határolják. Bárhonnan közeledünk Szigliget felé, a régi vár mindenhonnan szemünk elé tárul. A szigligeti vár egyike azon kevés várainknak, amely a török időkben sohasem hordozta tornyain az oszmán felségjelvényeket. Derék katonái megőrizték függetlenségét 150 éven keresztül. Csak a Habsburg-gyűlölet pusztította el, felrobbantván falait – írja a szigligeti-var.hu.

A felvétel ugyan tavalyi, de a látvány örök.

 

A következő drón videó Tihanyt, a Balatont,és a tihanyi belső tavat mutatja be. A Belső-tó közvetlenül a falu közelében található. A Balaton szintjénél 25 m-rel magasabban helyezkedik el, a vulkáni erupció lesüllyedt kalderájában. Egykor gazdag növény- és állatvilágáról volt híres. Az elmúlt évtizedekben ázsiai növényevő halfajok betelepítésével az eredeti növényzetet teljes egészében kipusztították, s az ott fészkelő madarak a Külső-tóra telepedtek át. A táplálékul szolgáló növényzet eltűnése után aztán a betelepített halfajok is kipusztultak, s azóta a vegetáció lassan ismét megerősödik.

Végül pedig ma már baráti társaságok is előszeretettel örökítik meg nyaralásukat drónnal, szóval, aki idén még nem járt a „magyar tengernél”, annak most biztosan megjön hozzá a kedve:

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva