likeBalaton.hu | 2022.07.21. 12:00
Csütörtökön kezdődik az idei OperaFüred
Az Anna-bálhoz kapcsolódva idén is megrendezik az OperaFüred koncertsorozatát: csütörtöktől szombatig Bizet, Offenbach, Erkel és Johann Strauss népszerű műveinek részleteivel várja a közönséget a Magyar Állami Operaház Balatonfüreden.

A dalszínház szerdai közleménye szerint a balatonfüredi Gyógy téren idén is a megszokott ingyenes programok – énekkari koncert, operagála – szerepelnek a kínálatban, míg a bál nyitótáncait ezúttal is a Magyar Nemzeti Balett művészei mutatják be.

Mint felidézték, a csaknem 200 éves múltra visszatekintő Anna-bált kísérő eseménysorozatba Balatonfüred önkormányzatának jóvoltából 2012 óta kapcsolódik be a Magyar Állami Operaház ingyenes hangversenyekkel. A festői környezetben rendezett szabadtéri koncerteken az Opera aktuális évadának műsorából ad ízelőt.

A Magyar Állami Operaház Énekkara előadásában csütörtökön népszerű kórustételek hangoznak el Beethoven, Offenbach, Puccini, Saint-Saëns és Verdi műveiből, köztük a Don Carlos, a Fidelio, a Hoffmann meséi, az István király, Magyarhon első jótevője, a Manon Lescaut, a Sámson és Delila, valamint a Tosca részletei.

A Csiki Gábor karigazgató által dirigált együttesből szólistaként működik közre Avedikian Viktória, Bakó Antal, Baukó Gabriella, Dobos Sándor, Farkas András, Haraszti Zsombor, Réder Katalin, Tóth G. Zoltán és Töreky Katalin, zongorán kísér Kovács Ágnes.

A pénteki Operagálán Donizetti, Erkel, Mascagni, Offenbach, Puccini, Rossini és Verdi műveiből ad elő részleteket a Magyar Állami Operaház Zenekara. A Bánk bán, a Bohémélet, a Don Pasquale, a Gianni Schicchi, a Hunyadi László, a Parasztbecsület, a Rigoletto és a Szerelmi bájital című operák részleteit Boncsér Gergely, Gál Erika, Kálmándy Mihály és Sáfár Orsolya énekli, az dalszínház zenekarát Szennai Kálmán vezényli. Az est házigazdája Ókovács Szilveszter főigazgató.

Szombaton az Anna Grand Hotel díszkertjében a hagyományoknak megfelelően a 197. Anna-bál nyitótánca is Erkel Palotása lesz a Hunyadi László című operából. Ezt és Huszka Jenő Anna-báli keringőjét a Magyar Nemzeti Balett művészei – Ellenrieder Rubina, Hangya Rita, Konstantinova Anastasiia, Krupp Anna, Melnik Tatiana, Pesel Anita Tiffany, Rohonczi Viktória Barbara, Szelényi Dóra, Kóbor Demeter, Kovtun Maksym, Majoros Balázs, Melnyk Vladyslav, Molnár Dávid, Morvai Kristóf, Topolánszky Vince és Zhukov Dmitry – Rujsz Edit koreográfiájára mutatják be.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva