vitorlazasmagazin.hu | 2023.01.01. 16:00
Egész évben Balaton – vízparti kalandok télen-nyáron vitorlázás
A balatonfüredi Kékszalag PORT-ban egész évben lehetőségetek van arra, hogy a nyári szezonon kívüli hosszú hónapokban is úgy érezzétek: mégis nyár van!  Mindezt természetesen nem az időjárás, hanem az aktív élmények teszik lehetővé.

Tervben van, hogy jövő nyáron vitorlázni fog a család, esetleg szeretnétek megismerkedni ezzel a méltán népszerű sportággal egy őszi vagy téli hétvégén? Éppen nálatok vendégeskednek külföldi barátaitok, akik még nem látták a Balatont?

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Bármi is legyen az ok, a csodás „magyar tenger” szeretete, a vitorlázás élménye, egy séta a mediterrán jellegű partszakaszon, vagy csak a kíváncsiság, a balatonfüredi Kékszalag PORT éppen Rátok vár! A méltán híres város partmenti szívében került kialakításra ez a különleges kiállítótér, mely egész évben látogatható, és egyedi módon, a vizualizációt és élményszerűséget előtérbe helyezve mutatja be többek között a vitorlázás történetét, a sportág híres alakjait; visszaadva a vitorlázás és az azzal járó szabadság élményét.

Fotó: Kékszalag Port – hivatalos

 

A gyermekeknek egy interaktív kiállítás segíti a vitorlázással járó életérzés felfedezését, tapasztalását. Semmiképpen se hagyjátok ki a vitorlás szimulátort, melynek kipróbálásával egészen hihetetlen közelségbe kerülhettek ezzel a vízi sporttal. A valósághű bemutatáshoz egy kis fizikai aktivitás sem maradhat el: a szerkezet úgy került kialakításra, hogy a valódi vitorlázáskori alapvető mozgásokat is átérezhesse a látogató. A körülbelül 5-10 perces szimulációs játék során főként a kisebb és nagyobb gyermekek tapasztalhatják meg a vitorlázás élményét.

Mindezek felfedezése után az egyéb evezős tevékenységekkel is megismerkedhettek, sőt, kipróbálásukról is tájékozódhattok a komplex szolgáltatásokat nyújtó kajak- kenu ponton. Foglalhattok kenut, kajakot, a helyszínen pedig minden, ehhez szükséges eszközt biztosítanak számotokra.

 

 

Ha bejártátok az épület minden apró szegletét és visszatértetek a kajakozásból is, ne menjetek messzire, egyetek egy kis finomságot, igyatok egy kávét a büfében, ahol az étel- és italválaszték mellett apró, a vitorlázással kapcsolatos ajándéktárgyakat is beszerezhettek emlékként. Ezután tegyetek egy kellemes sétát a Kékszalag sétányon, mely a kiállítótértől vezet a Berzsenyi savanyúvíz kútig, és számos további mozgásra ösztönző elemeket rejt.

Mivel a Balatonból egy nap sosem elég, kezdjétek a következő reggelt Keszthelyen, és vegyetek részt egy mesés hangulatú evezős túrán! Legyen a végcél Fenékpuszta! A füredihez hasonlóan, itt is tudtok a kajak- kenu ponton bérelni, és bebarangolhatjátok a Balaton- felvidéki Nemzeti Parkhoz tartozó, országosan védett lápterületet. Ne aggódjatok, ha korábban nem eveztetek, vagy kisebb gyermekekkel vagytok, ez egy könnyű síkvízi szakasz, lassú sodrással, nem lesznek akadályok az út során.

Fotó: Keszey Ágnes/likeBalaton.hu

Tudtátok, hogy a Hévízi lefolyó meleg vize miatt télen is evezhető ez a szakasz? Ősszel, télen, tavasszal is más- más, elképesztően egyedi növény- és állatvilágot csodálhattok meg, így érdemes minden évszakban visszatérni. Figyeljétek a túra során a vízimadarakat! Felnőttként és gyermekként is élmény lesz itt evezni!

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: vitorlazasmagazin.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 



 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva