Kovács Erika | 2024.06.01. 18:00
Elárulta az Év Fagylaltja titkát Bergmann Nándor
Tökmagsorbet piros bogyós gyümölcsökkel elnevezéssel az év legjobb fagylaltját készítette el Bergmann Nándor A kis Bergmann cukrászdában nemrég. A legjobbnak járó serleget nagy örömmel vette át, amivel édesapja, Bergmann Ernő, a híres cukrászmester emléke előtt is tiszteleg. A füredi cukrász megkapta a szakmai szervezetek elismerését jelképező serleget is.

– Az alap egy sorbet (fagyasztott gyümölcsből készített jeges édesség, valójában egy gyümölcsfagylalt – a szerk.), mely nem tartalmaz tojást és tejterméket. Tökmagpaszta van benne, amit mi készítünk, valamint hazai termelőktől származó tökmagolaj is került bele, sorolta Bergmann Nándor a győztes fagylaltról. Hozzátette, kevés sót is tettek hozzá, ami passzol a maghoz és ellensúlyozza az édes ízt. Pörkölt tökmag is került a rétegek közé, valamint egy erdei gyümölcsös szósz, amit szintén saját recept alapján készítettek el. A fagylalt összeállítása Nándor ötlete volt, ugyanis kedveli a tökmagot és a sós ízeket. Édesanyja, Bergmann Gabriella mestercukrász javasolta neki, hogy nevezzen vele a versenyen, amit a Magyar Cukrász Ipartestület írt ki.

Bergmann Nándor édesanyjával, Gabriellával és családjával

Bergmann Nándor édesanyjával, Gabriellával és családjával
Fotó: Kovács Erika/Napló

– Nagy megtiszteltetés, hatalmas szakmai elismerés, siker a győzelem, mely természetesen előnyös az üzlet szempontjából is, vélekedett a fiatalember. Azt mondta, nem számított arra, hogy első lesz. Nándor nagy szeretettel és tisztelettel beszélt édesapjáról, Bergmann Ernőről, a legendás cukrászmesterről, és a díjakkal is emléke előtt tiszteleg. Kiemelte, tovább viszi a tradíciót, amit édesapja megteremtett, de folyamatosan törekszik a megújulásra is, ahogy történt a győztes fagylalt összeállításával.

 

Az év legjobb fagylaltját készítette el Bergmann Nándor

Az év legjobb fagylaltját készítette el Bergmann Nándor
Fotó: Kovács Erika/Napló

Büszkén beszélt a krémesről, amit még annak idején a nagyapja készített el, majd édesapja, és az édesség bekerült a balatonfüredi értékek közé. Ezt az egész országban ismert édességet ma is készítik, titka, hogy mindig frissen állítják össze. – Hihetetlen ez az országos győzelem, aminek én is nagyon örülök! Nándorban nagy elhivatottság és szakmai alázat van, valószínűleg ez is közrejátszhatott a győzelemben – hangsúlyozta Bergmann Gabriella.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

 

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép:

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva