likeBalaton.hu | 2024.04.13. 08:00
Nagy balatoni fagyikörkép 2024
Ha a hétvégén a Balatonhoz készülsz, és a napozás mellett egy jó fagylaltra is vágysz, akkor jó helyen jársz! Szuper helyeket gyűjtöttünk össze, ráadásul a kínálatot és az árakat is mutatjuk.

Készülj fel, mert a hétvégén igazi strandidő lesz! Április ide vagy oda, a meteorológusok szerint akár 30 fok is lehet, így itt az ideje, hogy napozz egyet a Balatonon. És mi is esne jobban még, mint egy isteni fagyi?

Tavaly már összeállítottunk neked egy Nagy balatoni fagyikörkép című cikket, de idén sem hagyhattuk ki, hogy megosszuk veled a legjobb fagyizók listáját. Hiszen nincs is jobb program a kora nyári kánikulában, mint végigkóstolni a Balaton körüli településeken található fagyizók különlegességeit.

Az idei fagyikörsétánk során mindenhol megkerestük neked a legfinomabb, legkülönlegesebb és legkedvezőbb árú fagyikat, hogy biztosan megtaláld a kedvenced.

Szóval, ha a hétvégén a Balatonhoz készülsz, és nem tudod, hol érdemes megállni egy isteni fagyira, akkor görgess tovább, és fedezd fel velünk a magyar tenger legjobb fagyizóit!

 

Balatonfűzfő

Az út mentén el sem tévesztheted a Tutti-Frutti fagylaltozót. A lányok örömére egy kedves fiatalember fogad, a választék bőséges, az ízek finomak. Egy gombóc ára 600 forint.

 

Balatonalmádi

Balatonalmádiban az Amaretto fagyizóban 28 féle ízből választhatnak a vásárlók. Egy-egy gombóc itt is 600 forintba kerül.

A fagyi gömbökre plusz 300 forintért kérhetsz ropogós öntetet is, ami a hideg finomságon azonnal megszilárdul, és ropogós csoki, karamell vagy eper kérget ad neki.

 

Balatonfüred

Balatonfüreden, a Bergmann cukrászdában 13 féle fagyi közül válogathatsz, egy gombóc ára 600 forint. Ám, ha csak egy-két fagylalt gömböt szeretnél, akkor nem lesz könnyű dolgod. A piskóta tekercs, az epres rózsa után egyszerűen szeretnéd sorban megkóstolni mindegyiket. Aztán a sütiket.

 

Tihany

Az apátsági Rege cukrászdában 890 forintba kerülnek a gombócos kimért fagylaltok, de ha igazán jót akarsz magadnak, akkor ülj ki a teraszra, élvezd a csodás panorámát, a legnagyobb hőségben is hűsítő szellőt, és az ízlelőbimbóidnak is adj egy kis örömet a cukrászda valamelyik fagylaltkehyhével. Nem lesz könnyű választanod, hiszen kilenc különböző ízvilág vár rád. A fagylaltkelyhek ára 3690-5290 forint.

 

A nagy melegben semmi meglepő nincs, ha a tihanyi séta során újra felfrissítenéd magad. A Hűsítő nyalat fagyizóban az északi partra jellemző 600 forint/gombóc áron fagyizhatsz. Választékban itt sincs hiány, a kiszolgáló hölgyek pedig rendkívül kedvesek.

Szigliget

Szigligeten a Várudvarban lapáttal mérik a fagyit, ostya is jár az óriási gombóchoz, ami 750 forintba kerül. A papírpohárért nem kell különfizetni, ha tölcsér helyett kanalaznál. Nagyon széles a paletta: a klasszikus ízek mellett sós és sorbet fagyik is szerepelnek a választékban.

 

Gyenesdiás

Gyenesdiáson, a Bringatanyán 600 forintba kerülnek a díjnyertes fagyik. A legtöbbször kígyózó sor ne tántorítson el, a hölgyek igen szorgosan szolgálják ki a vendégeket.

Hévíz

Rigolettó Kávézó

A fürdővárosban a Rigolettó Cukrászdában és a Sissy Fagyizóban is 600 forint egy gombóc fagyi.

Sissy fagyizó

 

Keszthely

A Sétálóutcán, a Korzó Cukrászdában 600 forintot kérnek el egy gombócért, de a patinás és egész évben nyitva tartó cukrászda mellett a város más fagyi lelőhelyein is ennyiért mérik a hideg desszertet.

 

 

Balatonlelle

Balatonlellén a Geletában 550 forintért választhatsz a széles kínálatból.

 

 

Siófok

A Fő téren különleges ízeket is kipróbálhatsz, ha fagyizni támad kedved, például a szilvás gombócot vagy az erdei mákos sajttorta ízú fagyit. A különböző ízek egységáron kaphatók, 600 forint/gombóc.

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

Borítókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva