likeBalaton.hu | 2023.08.20. 12:00
Érdi Mária és Vadnai Jonatán vitorlázók kijutottak a 2024-es olimpiára
Érdi Mária (MVM SE) és Vadnai Jonatán, a Balatonfüredi Yacht Club versenyzője olimpiai kvótát szerzett Hágában, a vitorlázók világbajnokságán.

Érdi Mária, a vitorlázók világbajnokságán az ILCA 6 hajóosztályban a két szombati futamból az egyiken 49., a másikon 4. lett, így összetettben a harmadik helyen zárta a verseny ezen szakaszát.

A világbajnokság vasárnap az éremfutammal zárul.

Érdi Máriának a párizsi lesz zsinórban a 3. olimpiája

– El sem tudom mondani, hogy mennyire örülök. Az első alkalom, amikor kvalifikáltam az ötkarikás játékokra, az némileg meglepetés volt. Az volt a riói olimpia, majd következett Tokió, most pedig Párizsra, pontosabban Marseille-re készülhetek, mert a vitorlásversenyek nem a francia fővárosban lesznek – mondta az MVM Zrt. támogatásával versenyző Érdi, aki megjegyezte: az összes olimpiai helyszín közül a francia a kedvence.
– Szeretek Marseille-ben versenyezni, remélem, hogy ez a pozitív érzés az olimpián majd fokozódik. Most az a lényeg, hogy megvan a kvóta. Lesz még egy medal race, ott mindent beleadok – összegzett Érdi Mária.

Fotó: Sailing Energy – hivatalos sajtófotó

Vadnai Jonatán is ott van az olimpián

Vadnai jonatán a kilencedik futamban 17., az utolsóban 35. helyen ért célba a hágai World Sailing világbajnokságon. Ezzel az összetett versenyben a 19. helyen végzett a 138 fős mezőnyben. A nemzetek sorrendjében a 14. lett, ezzel megszerezte az olimpiai részvételi jogot, így olimpiai kvótát hozott Magyarországnak rögtön az első lehetséges alkalommal.

Fotó: Sailing Energy – hivatalos sajtófotó

 

Jonatánnak volt már ennél erősebb világbajnoki szereplése. VB viszont még lesz az olimpia előtt, olimpia viszont 2024-ben csak egy és most elsősorban a kvóta szerzés volt a kitűzött célja, ezt teljesítette a 25 éves vitorlázónk, aki a World Sailing világranglistáján jelenleg is a világ hatodik legjobb vitorlázója IlCA-ben.

Nyitókép: Sailing Energy – hivatalos sajtófotó

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva