Kovács Erika/veol.hu | 2023.05.06. 16:00
Ezer színben és illatban pompázik a város: virágba borult Balatonfüred
Ősszel 15 ezer 600 darab, friss hagymás növényt ültettek ki a városban. Mindez magába foglal tizenkilencfajta tulipánt, hétfajta nárciszt, háromfajta jácintot, a városházánál egy díszhagymafajtát, mely májusban virágzik.

A cserjeágyásokban és a fiatal fák körül már sok helyen nyílnak a különböző fajtájú hagymások. Amikor tavasz végén az árvácskákat és velük együtt az ágyásokban található hagymásokat kiszedték, munka közben sokan megkérdezték a társaság dolgozóitól, hogy mi történik e növényekkel.

Forrás: Probio Zrt.

 

Elmondták nekik, amikor a hagymák már visszahúzódtak, felszedik, kiválogatják és megtisztítják, majd hűvös, száraz, szellős helyen tárolják. Ősszel azok a hagymák, melyeket egyszer már kiültettek, cserjeágyásokba, fák tövéhez kerülnek földbe.

 

Forrás: Probio Zrt.

 

A városban kialakítottak új ágyásokat is, így a Tátra lépcsőnél, a Kisfaludy, az Arad és a Petőfi utcánál, az arácsi lámpánál. Ősszel 15 ezer 600 darab, friss hagymás növényt ültettek ki a városban, melyek Németországból érkeztek a Bíró Zrt. és a Papp Kertészet közreműködésével. Mindez magába foglal tizenkilencfajta tulipánt, hétfajta nárciszt, háromfajta jácintot, a városházánál egy díszhagymafajtát, mely májusban virágzik.

 

Balatonfüredre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Probio Zrt.

 



 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva