2018.12.15. 10:00
Félmilliós kárt okozott a terepjárós éjjeli játéka
Néhány napja jó néhány kört tett valaki terepjárójával a Kerek templom alatti gyepen, amivel jelentős anyagi és erkölcsi kárt okozott a városnak.

Nyaranta szívesen ücsörögnek az emberek a Vitorlás teret bámulva a Kerek templom alatti vastag gyepszőnyegen, sokszor láttam már gyerekeket itt, akik nevetve gurulnak le a domboldalon. Most valakinek az az ötlete támadt, hogy itt tegye próbára terepjárója képességeit.

Jól látszik, hogy a terepjáró 4-5 kört is megtehetett a füves területen.

– Elképedve állunk az eset előtt. Én 10 éve dolgozom itt, de ilyen súlyos garázdaság még nem történt- mondja Pádár Tibor a Probio Zrt. parkfenntartási részlegvezetője. – A mi információink szerint december 6-án, éjjel történhetett az eset. A gyep 200 négyzetméteren károsodott, egy négyzetméter lerakása 2500 forint. Az anyagi kárnál is nagyobb az erkölcsi kárunk, hatalmas a felháborodás. A feljelentést megtettük, a rendőrség nyomoz, reméljük, hogy hamarosan meglesz a tettes.

A felháborodás érthető, a Fürediek nagyon büszkék közterületeik állapotára. Ha valaki először jár a városban annak általában tátva marad a szája a szép ápolt épületek, gondozott, tiszta közterületek látványától. Füred nagypolgári eleganciája rabul ejti a látogatókat, és a lakosok elképedve állnak a céltalan rombolás előtt.

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva