likeBalaton.hu | 2023.08.10. 18:00
Füredre tart a BalatONkoncert színpadhajója
Balatonfüreden, a Borhetek kavalkádja előtti vízterületet célozta meg most hétvégén a BalatONkoncert különleges színpadhajója, amelyen többek között az Anna and the Barbies, Paulina és a HoldEső zenekar csinál kulturálisfesztivál-hangulatot a Tagore sétány előtt – a nézők számára természetesen most is ingyen.

A balatonfüredi helyszínről már tavaly kiderült, hogy roppant népszerű, hiszen hatalmas tömeg nézte a partól a víziszínpadon tartott műsorokat. Ugyanakkor az elegáns város jelenti a legnagyobb kihívást is a szervezők számára, valóságos logisztikai horror a maga nemében. Füreden ugyanis nincs más lehetőség, mint vízen hozni-vinni a fellépőket és valamennyi felszerelésüket is az egyébként közvetlenül a part mellett álló MVM Energiaszínpadra. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy

két elektromos kishajó lényegében egész nap vízitaxiként ingázik a hétvégén a Balatonfüredi Yacht Club és a víziszínpad között a zenekarokat szállítva.

A sztárok azonban élvezik a hajókázást, sokan azt kérték tavaly, hogy hadd tehessenek még egy kört a buli után a füredi partok előtt.

Az idén azonban nemcsak a fellépők hajózhatnak, hanem a rendezvény kiemelt támogatója, a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából a BalatONkoncert Facebook-csatornáján futó játék keretében egy szerencsés nyertes is elkísérheti őket a hajókirándulásnak is felfogható úton.

Fotó: BalatOnkoncert – hivatalos

A vízen, mégis közel a parthoz

A tavalyi pontonszínpad helyett az idén új eszközön zajlanak majd a füredi koncertek: a magyar fejlesztésű színpadhajó lényegében hagyományos elektromos hajó, amelyből Transformers-módra

ki lehet hajtogatni az önálló áramellátással rendelkező 6 x 8 méteres MVM Energiaszínpadot. Az önjáró (vagyis vontatást nem igénylő) úszó platform egyik legfontosabb előnye, hogy csekély merülése miatt közelebb állhat a parthoz, mint tavalyi robosztus elődje.

A BalatONkoncert füredi megállója a Borhetek programsorozatához kapcsolódik, így a Tagore sétányon végighúzódó boros standok között szabadon maradó partszakaszon, közvetlenül a part mellett zajlanak a koncertek augusztus 11-13 között.

Péntek este az Anna and the Barbies és a Dirty Slippers, szombaton pedig Paulina és zenekara gondoskodik a forró nyáresti hangulatról, de fellép még a Holdeső, az Intermezzo Jazztrio, a Lunda, Haagen Imre és a Dalköltők Társasága és a Four Bones Quartett is, Kárász Eszter pedig elsősorban a családosokat várja vasárnap délutáni gyerekműsorával.

Keresztes Ildikó hangszálgyulladást kapott

A szervezők tájékoztatása szerint az utolsó pillanatban váratlan műsorváltozás történt: Keresztes Ildikó ugyanis hangszálgyulladása miatt kénytelen volt lemondani a pénteki fellépését. Ugyanakkor alig egyetlen óra alatt sikerült méltó beugrót találni a rockdíva helyére hasonló műfajban:

a külföldön talán a legismertebb hazai zenekarnak számító Dirty Slippers csapata szerencsére épp ráért és alig 36 órával a koncert előtt bevállalta a bulit.

Az utolsó pillanatos „becsúszás” nemcsak Lobó-Szalóky Lázás csapatának rugalmasságát jelzi, hanem egyben azt is, hogy mennyire népszerű már a zenészek körében is a különleges víziszínpados bulisorozat. (Keresztes Ildikó koncertjére sem kell még végleg keresztet vetniük a rajongóknak, hiszen az énekesnő menedzsmentje és a szervezők vizsgálják annak lehetőségét, hogy az utolsó minifesztivál-állomáson, augusztus 18-20 között Balatonkenesén bepótolják a most elmaradó koncertet.)

Balatonkenesére is ellátogat a BalatONkoncert

Az idei programsorozat befejező állomása Balatonkenesén lesz az ünnepi hétvégén, augusztus 18-20 között. A parton és a part melletti álló ponton színpadon felváltva zajlanak majd az ingyenes koncertek a Széchenyi parkban. Péntek este igazi retró sztárparádé várható, hiszen egymás után zenél a ’80-as évek két meghatározó zenekara, az Exotic és az Első Emelet, késő este pedig a Keep Floyding előadásában csendülnek majd fel a Pink Floyd slágerei. A szombat este rock’n’roll-lázban telik majd, hiszen Andorai Péter és a Graceband, az Ati Edge and the Shadowband, a Nyughatatlan és a Filtol Rock’n’Roll Band is ebben a műfajban nyomja majd az ’50-es, ’60-as éveket idéző pörgős nótákat. Vasárnap pedig a Majré zenekar illetve a Carbonfools játszik, és egy különleges víz- és fényjáték, illetve a BalatONkoncert rezidense, DJ Matthew búcsúztatja az idei minifesztivál-sorozatot.

A BalatONkoncert minfesztivál-sorozat hátralévő állomásai:

08. 11-13. Balatonfüred, Tagore sétány előtti vízterület

08. 18-20. Balatonkenese, Széchenyi park

A Szerencsejáték Zrt. kiemelt támogatásával megvalósuló fesztiválok remek szórakozást ígérnek, a fűzfői műsorok például a vízből, strandolás közben élvezhetők végig, máshol közvetlenül a part mellett áll majd az MVM Energiaszínpad névre keresztelt különleges színpadhajó, amelyen a műsorok zöme zajlik majd. A programsorozat két kenesei állomásán ráadásul két színpadon, felváltva dübörögnek majd a koncertek, igazi minifesztiválos hangulatban.

A BalatONkoncert ’23 kiemelt támogatója a Szerencsejáték Zrt., főszponzora az MVM Next, amelyek olyan játékokkal is hozzáadnak a programok népszerűségéhez, amelyek keretében

közös fotót lehet készíteni a helyszínen a sztárokkal, illetve akár a backstage-ből is élvezhetők a bulik,

vagy amelyek során a közönség szerencsés tagjai egy hajóban utazhatnak kedvenceikkel. A sorozat további támogatói – a Seiko, a Petrányi Autó, az Alchorythm és a Linerin – értékes ajándékokkal és további izgalmas parti aktivitásokkal várják a nézőket.

Nyitókép: BalatOnkoncert – hivatalos

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva