likeBalaton.hu | 2022.03.20. 14:00
Gyorsabban és biztonságosabban juthatsz el Balatonfüredre
A nyári szezonban hatalmas forgalmat lebonyolító útszakaszon egy új körforgalom építésével biztonságosabbá és gyorsabbá válik a közlekedés.

– Körforgalom épül a 71-es számú főút Balatonfüredre bevezető szakaszán, a fejlesztésnek köszönhetően biztonságosabbá válik a város közlekedése – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. – A jelzőlámpás körforgalom, amely a forgalmat a vasút alatt vezeti majd át, a tervek szerint 2024-re épül meg, a közbeszerzés függvényében 300-600 millió forint közötti összegből. A közlekedésfejlesztési beruházások amellett, hogy javítják az életminőséget, megalapozzák a térség gazdasági fejlődését.

Míg 2010-ben kevesebb mint 1300 kilométer volt a magyar gyorsforgalmú hálózat hossza, mára több mint 1900 kilométer. Fontos cél, hogy minden megyeszékhely autópályán keresztül megközelíthető legyen.

Egyre jobb a közlekedés az északi parton

A Balaton északi partjának jobb megközelíthetősége érdekében bővítették az M7-es autópályát és a 710-es főút csomópontját is.
A kivitelezés alatt álló Veszprém déli elkerülő munkálatainak első üteme tavaly befejeződött, a litéri és a füredi csomópont között 7 és fél kilométeren bővítik a 8-as számú főutat.

Tavaly év végén írták alá a 8-as és 82-es főút közötti négysávos út kivitelezési szerződését, az új völgyhíd terve is készül, valamint zajlik a 8-as főút Herend és Devecser közötti szakasz négysávosításának tervezése.

– A lakosság kérésének eleget téve kezdeményezte a körforgalom megépítését. A nyári szezonban nagyon forgalmas ez az útszakasz, így különösen indokolt a biztonságot szavatoló körforgalom megépítése – mondta Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője.
Bóka István, Balatonfüred fideszes polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a leendő körforgalom azon túl, hogy biztonságossá teszi a közlekedést, összeköti az északi és déli városrészt.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva