2019.09.17. 10:00
Hogyan élhettek a balatonfüredi villákban?
Hozzátartoznak Balatonfüred eleganciájához az ikonikus villák, amelyeket egy szervezett, pénteki sétán megtekinthettek az érdeklődők Fülöp Júlia idegenvezető, valamint a Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. és a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület szervezésében.

A leghíresebb füredi villákat, egykori, illetve mai lakóikat ismerhették meg a résztvevők az idegenvezető jóvoltából a tematikus városnéző sétán, amelyen a jól ismert épületeken kívül felkeresték azokat is, amelyekről csak keveset lehet tudni.

A legtöbben az iránt érdeklődtek, vajon hogyan élhettek ezekben a csodás épületekben, e falak között, amelyek a történelemről sokat tudnának mesélni.

2019.09.13. Balatonfüred, Villa látogatás és idegenvezetés Pesthy Márton fotó: Veszprém Megyei Napló

 

A séta résztvevői elsőként láthatták Balatonfüred kulturális ékkövét, a Vaszary-villát, ahol Vaszary Kolos esztergomi érseki címéről lemondva, haláláig, 1915-ig élt Balatonfüreden. A villa különlegessége a torony, amely az első volt a fürdőtelepen, később több házat átépítettek ennek alapján. Eredeti tárgy nem maradt meg az épületben, és korábban a kertben lévő Horthy Miklós-szobor eltűnt.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva