2019.10.29. 17:00
Huszonegyedik századi színvonalon újranyitott a Balaton Mozi Füreden
Többtíz milliós beruházással újult meg a mozi a Balaton Szabadidő Központban, ahol a csúcstechnika révén a néző úgy érzi, életre kelnek a filmek, és részese a látványnak.

A 155 férőhelyes mozi premierjén sikerfilmekkel lepték meg a nagyérdeműt, csütörtökön este – írja a veol.hu.

Világszínvonalú vetítőrendszer, 7.1-es hangzás, vadonatúj hangfalak és megvilágítás, új 3D-s szemüvegek, a korábbinál nagyobb és ívelt vászon, mindemellett visszafogott elegancia, tökéletes összhangban a mélykék, fekete és sötétszürke színek a nézőtéren, ez jellemzi a teljesen megújult Balaton Mozit Balatonfüreden. A felújítást az önkormányzat támogatásával Pálffy Géza, a Balaton Mozi ügyvezetője valósította meg.

A mozi 2004-ben épült, évente 30-50 ezer látogatója van, a 15 év alatt elhasználódott, az elmúlt egy hónapban felújították kívül-belül. Kicserélték a kárpitot, új és kényelmes székeket helyeztek el, az ülőhelyek megközelítése kényelmesebb lett, a lépcső mellett megvilágított korlát is segíti a nézőket. Átalakították a jegykiadó rendszert, így jegyet honlapról lehet foglalni, vásárolni, portáljuk dinamikus és friss lett, az előcsarnokban három monitoron vetítik az előzetes híreket, és egyéb információkat.

– Azt a technikát alkalmazzuk, ami a világon elvárás New Yorktól Tokióig – szögezte le az ügyvezető, aki 2006 óta vezeti a mozit. Pálffy Géza a csütörtöki átadáson felidézte, a mozik a rendszerváltás után magukra maradtak, illetve önkormányzati tulajdonba kerültek, nagy részük megszűnt, csak a nagyobb városokban működtek tovább. Balatonfüreden az országban elsőként vettek mozigépet. Az emberek napjainkra visszaszoktak a mozikba, amelyek a kultúrában meghatározó szerepet töltenek be.

Fotók: Penovác Károly/Napló

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva