2018.08.11. 15:00
Ilyen borozgatni a sétányon
Kell annál jobb, mint egy pohár borral a Balaton-parton ücsörögni, beszélgetni, vagy nézni a vizet? Balatonfüreden a borhetek ezt a páratlan élményt is kínálja a jó borok mellé, de vannak kézműves árusok, lehet enni főtt ételt is, és a boros pavilonoknál hagyományosan zsíroskenyeret is kapni.

Balatonfüreden szeptember 2-ig huszonöt borászat háromszáz borát lehet kóstolni a Tagore sétányon. A város legnagyobb gasztronómiai rendezvényének hivatalos megnyitóját péntek este tartották. A megnyitó ünnepségen borlovagokat is avattak, akiknek játékos feladatokkal kellett bizonyítani borászati tudásukat. Mivel ez sikerült, mostantól a Balatonvin borlovagrend tagjaiként kell a balatoni borokat és a térséget népszerűsíteniük.

– Nagyon fontos ez a rendezvény a helyi borászatok számára, hiszen itt sok bort tudnak jó áron értékesíteni, de nagy a marketingértéke is a megjelenésnek. Nem könnyű összehangolni a munkákat, hiszen már tart az Irsai Olivér szürete is – mondta el Baloghné Király Mónika a Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség elnöke.
– Egyre többen érdeklődnek valóban az iránt, hogy mi van a poharukban, és jó kérdéseket tesznek fel, aminek nagyon örülünk. Igaz, hogy a szabályzatban is benne van, hogy esténként a borásznak is itt kell lennie, de örülünk is, hogy itt lehetünk. Mi már több, mint 20 éve itt vagyunk a borheteken, nagyon beépült az életünkbe. Már mi is itt nőttünk fel, és most már a mi gyerekeink is itt rohangálnak – mondta el Varga András a Lídia Borház vezetője.

A Tagore sétány esténként megtelik a borozgatókkal. Egy deci bort szép, visszaváltható, üveg borospohárban 400 forinttól lehet kapni. Aki este még autóvezetésre készül, annak több pincészet kínál saját termelésű szőlőlevet, vagy mustot is, melyből remek szőlő-fröccs készíthető.

Szöveg és videó: Sági Ági

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva