likeBalaton.hu | 2020.08.26. 12:00
Ki nyerte el a közönség bora címet a Füredi Borheteken?
Idén először hirdette meg Balatonfüred városa a Balatonfüredi Borhetek új játékát, amely a „Közönség bora” beszédes fantázianevet kapta. A Borhetek valamennyi borászata megadott három bort, amelyeket abban az évben kiemelten ajánlanak a balatoni bor barátainak. Az ajánlott borok a Balatonfüredi Borhetek programfüzetében, és a program közösségi oldalán is megtalálhatóak voltak.

Szavazni a közösségi oldalon lehetett üzenet formájában, vagy a helyszínen az információs faház szavazóládájában, az ott elhelyezett szavazólapokon.

A látogatók nagy kedvvel játszottak, több száz szavazat érkezett. A nyeremény ugyanis minden borbarát számára becses volt, egy-egy palack bor a kisorsolt szavazónak az összes háztól. A nyeremény tehát 24 palack bor volt!

Kiváló eredményt ért el boraival: Feind és Feind – Play, Lídia Borház – Pink Piknik gyöngyöző, Arias Pincészet – Pécselyi Olaszrizling, Mészáros Pince – Giligo, Fodorvin Családi Pincészet – Örvényesi Irsai Olivér, Dobosi Pincészet – Bio Juhfark, Gyukli Pince – Feketefehér (kékfrankos fehérbor), Béla és Bandi Borászat – Sauvignon Blanc.

A Söptei Pincészet Varázslat bora (Fotó: Füredi Borhetek)

Az ötödik helyen a Figula pincészet Bella Róza rozéja végzett. A negyedik a Szabó és Fia Borászat ásványos olaszrizlingje lett. A Vesztergom Pincészetnek jó borai és lelkes szurkolói vannak, így nem véletlen a harmadik helyük, amelyet Sauvignon Blanc borával nyerte. A második helyen – a borvidékre nem jellemző módon – egy vörösbor végzett. A Zelna pincészet Bárka Vörös bora.

Az első helyet pedig a Söptei Pincészet Varázslat fantázianevű olaszrizlingje kapta, amely idén aranyérmet nyert Bordeaux-ban, a Challenge du Vin borminősítő versenyen.

Díjkiosztó a Füredi Borheteken (Fotó: Füredi Borhetek)

Söptei Zsolt elmondta:
— Nagyon büszkék voltunk, amikor a borunk nemzetközi elismerést kapott. Azonban minden értékelés közül legbecsesebb számunkra a borszerető közönség elismerése. Köszönjük a rengeteg szavazatot, magunk és a ‘18-as Varázslat olaszrizlingünk nevében is. Jövőre mindent meg fogunk tenni azért, hogy újra a miénk legyen a „Közönség Bora” kitüntető cím.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva