veol.hu /Kovács Erika | 2022.11.08. 07:00
Kiugrott egy diák az iskola emeletéről a Veszprém megyei Balatonfüreden
Kiugrott egy 17 éves, 9. osztályos diák a füredi gimnázium második emeleti ablakából november 7-én, hétfőn, tudtuk meg. Értesülésünket megerősítette Bartók Judit megyei rendőrségi szóvivő. Közölte, az esetről bejelentés érkezett hozzájuk, ezt követően a helyszínre mentek a rendőrök. A helyszíni vizsgálatnál bűncselekmény gyanúja nem merült fel, ezért a történtek miatt rendőrségi eljárás nem indult. A fiú megsérült, kórházba szállították.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere közösségi oldalán a történtekről azt írta: „Megrendülten értesültem, hogy ma délelőtt a Lóczy-gimnáziumban baleset történt. Mielőbbi felépülést kívánok a sérültnek, az iskola közösségének pedig lelki megnyugvást!” – írja a veol.hu.

Fenyvesi Zoltán, a Balatonfüredi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hétfőn 11 óra 30 perc körül matematikaórán a pedagógus – háttal a diákoknak – éppen a táblára írt, amikor tanuló kinyitotta az ablakot, és kiugrott a második emeletről. Az eset annyira gyorsan történt, hogy a körülötte ülő diákok sem tudtak tenni semmit. Fenyvesi Zoltán az iskola pszichológusával és a tankerület szakmai vezetőjével azonnal a helyszínre ment és tájékozódott az esetről. Az udvaron testnevelésóra folyt, és a pedagógusok, diákok is a fiatalemberhez siettek, segítettek neki, majd az iskola vezetősége értesítette a mentőket és a rendőrséget. A fiatal állapotát stabilizálták a mentők, majd a súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett diákot mentőhelikopterrel egy budapesti kórházba szállították.

– Az iskola pszichológusa minden segítséget megad a tanulóknak és a pedagógusoknak egyaránt. Mindenki bízik abban, hogy a diák mihamarabb felépül – hangsúlyozta Fenyvesi Zoltán igazgató.

Fenyvesi Zoltán hozzátette, a szülők arról tájékoztatták az intézmény vezetését, hogy a fiuk fel fog épülni. Ezt az Országos Baleseti Intézet főorvosa mondta nekik.

 


Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva