veol.hu/Kovács Erika | 2020.07.11. 14:00
Klasszikus muzsikával telik meg a Vaszary villa kertje
Parádés fellépőkkel és muzsikával ajándékozzák meg a közönséget a Klassz a pARTon című komolyzenei esteken, július 12. és július 18. között. A klasszikus zenei programsorozatot, amit ingyen lehet megtekinteni, Érdi Tamás, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész alapította 2015-ben.

Érdi Tamás zongoraművész a tavalyi koncertbeszélgetésen a Nemzeti Filharmonikusok több tagjával szép előadással lepte meg a közönséget (a képen).

A Klassz a pARTon nyitónapján Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester lesz a vendég, majd A muzsika valódi hangja a fesztiválok fővárosában – Salzburg című könyvről a szerző Székely Györggyel beszélget Tóth Endre zenetörténész, Illés Eszter fuvolaművész és Szalai Éva zongoraművész közreműködésével. Ezen az estén Balog Alexandra és Vida Mónika zongoraművészek is koncerteznek.

A hétfői Operaesten Gulyás Dénes, Breinich Beáta, Tatai Nóra, Turpinszky Gippert Béla és Harazdy Miklós lép fel, majd egy nap múlva Kovács Gergely zongoraművész szólóestet ad.

(Fotó: Archív/Kovács Erika/Napló)

Szerdán a villa kertjében Megyimórecz Ildikó operaénekes, Kovács Gergely zongoraművész, Dolfin Balázs gordonkaművész és Korossy-Khayll Csongor hegedűművész bűvöli el a nagyérdeműt.

Pénteken a Görög Sisters zongoraduó koncertezik, szombaton Balog József és Érdi Tamás zongoraművészek előadásával érnek véget a klasszikus zenei estek a balatonfüredi Vaszary villa kertjében.

Forrás: Veol.hu

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva