Szaniszló Hajnalka | 2020.10.30. 07:00
Köllő Babett interjú – már nem zavarja, hogy a melléről cikkeznek, mert elismeri tehetségét a szakma
Gondoltad volna, hogy Babett fiatalon rendőr volt a Balatonnál? Hát azt, hogy Bujtor Istvánnal és Kern Andrással forgatott Balatonfüreden? Táncos, énekes, színésznő - végtelenül színes és szerethető karakter.

– Milyen gyerekkori emlékeid vannak a Balatonról?
– Gyerekkoromból egynapos balatoni nyaralásos élményeim vannak. A szokásos hűtőtáskás, “reggel megyünk, délután jövünk”verzió volt, soha nem aludtunk ott. Ritkán jutottunk el, és persze anyagilag sem volt akkoriban megfizethető a balatoni nyaralás. Nem ott szocializálódtam, mint ahogyan sokan mások, akik gyerekkoruktól kezdve kötődnek a Balatonhoz.

– Van ott most nyaralótok?
– Gondolkodtunk rajta korábban, de aztán arra jutottunk, hogy bekorlátozna bennünket a nyaralás szempontjából. Ha az embernek van egy balatoni nyaralója, akkor nem megy máshová. Miért is tenné, ha van a Balatonnál egy háza? A nyaralóval együtt jár egy csomó plusz munka, felelősség és tennivaló is. Így viszont van arra lehetőségünk, hogy megismerjük az országot és külföldön is, más országok kultúráját. Sokkal szabadabb és színesebb a választás a nyaralás szempontjából.

– Nem is jártok a Balatonra?
– A férjem családja nagy Balaton fan, többeknek is van ott nyaralója, ezért ha nagyon szeretnénk menni, akkor inkább elkérjük valamelyiket, és eltöltünk ott pár napot. Úgy voltam vele, hogy nem akarok még egy nyaralót a plusz tennivalók, a kötöttségek és persze a plusz pakolás miatt. (nevet).

Fotó: Köllő Babett Facebook / engedéllyel

 

– A kislányod, Milla szereti a tavat?
– Pár éves volt, amikor bevittük a Balatonba, és közölte, hogy: “Nagyon sok a hénár és a kókuszdió.” Nem tetszett neki. A hénár a hínár, a kókuszdiót pedig vélhetően a kövekre értette a lába alatt. (nevet) Ekkor úgy döntöttünk, hogy egy időre kihagyjuk a fürdőzésnek ezt a formáját. Most, hogy már nagyobb és az unokatestvéreivel együtt játszanak a Balatonnál, már szeret ott együtt lenni velük.

– Te fiatal felnőtt korodban forgattál a Balatonnál, méghozzá Bujtor Istvánnal, a legendás Zsaruvér és Csigavér filmekben, ahol egy rendőrlányt alakítottál. Ekkor szeretted meg igazán a Balatont?

– Velem igazán Bujtor Pisti szerettette meg a tavat, azok a forgatások hatalmas élményt jelentettek.

Bujtor István eligazítást tart a Zsaruvér és Csigavér forgatásán / Fotó: Köllő Babett engedélyével

 

– Van különösen kedves jeleneted az ott forgatottak közül, amire szívesen emlékszel vissza?
– Akkor épp Kern Andrissal forgattunk. Én mindig a lúzer rendőrlányt alakítottam, s épp amikor együtt járőröztünk, ellopták az autónkat, és öszebilincseltek bennünket. (nevet) Természetesen az is óriási dolog és fantasztikus emlék, hogy ilyen nagy nevekkel dolgozhattam együtt, mint Bujtor István vagy Kern András, akik a legjobb színészek közé tartoznak. Óriási megtiszteltetés volt ezekkel a legendákkal napokon keresztül együtt lenni. Már az is fantasztikus élmény volt, hogy a közelükben lehettünk!

– Tehát, ha azt a szót hallod, hogy Balaton, neked azonnal ezek az élmények jutnak eszedbe?
– Abszolút a vitorlázás, a Bujtor István forgatások és azok az emlékek.

Zsaruvér és Csigavér filmforgatás / Fotó: Köllő Babett engedélyével

 

– Hol laktatok a forgatás alatt?
– Szállodában lakott az egész stáb Balatonfüreden.

– Mit csináltatok még, amikor nem forgattatok? Merre jártatok?
– Balatonfüreden és környékén forgattunk a filmeket, és azt a környéket teljesen kimaxoltuk, mindenhol jártunk, mindent megnéztünk!

– Mit csináltatok a forgatásokon kívül?
– Esténként voltak nagy “ereszd-el-a-hajam”-bulik, medencébe ugrálások, amelyek egyben óriási csapatépítő élmények is voltak. Alig vártuk, hogy mehessünk újra forgatni és ismét heteket tölthessünk el együtt a Balatonon.

Babett a hátsó sorban a bal oldalon a Zsaruvér és Csigavér forgatásán / Fotó: Köllő Babett engedélyével

 

– Vitorláztatok is?
– Bujtor Istvánról tudható, hogy rengeteget vitorlázott, és bennünket is folyamatosan magával vitt a vízre. Forgatáson kívül is sokszor mentünk vele vitorlázni. Ezért is mondtam, hogy velem ő szerettette meg igazán a Balatont, mert a munka mellett – ami szintén nagyon jó volt – rengeteg buli és szórakozás is az életünk része volt a tónál.

– A hajókon is voltak bulik esténként?
– Több hajóval mentünk, s volt olyan, hogy Bujtor Pisti cigányzenekart hozatott, és úgy mulattunk a hajókon a Balaton közepén. Ezek óriási élmények és nagyon jó emlékek.

– Mekkora volt a stáb? Több hajóval mentetek?
– Több hajóval mentünk, de volt olyan, hogy akkora volt a hajó, hogy huszan, huszonöten is voltunk rajta!

Zsaruvér és Csigavér filmforgatás / Fotó: Köllő Babett engedélyével

 

– Milyen volt Bujtorral dolgozni?

– Pistával forgatni a Balatonon mindig jutalom volt számomra, és nem munka. Jószívű ember volt, mindenki nagyon szerette. Korrekt és lojális volt mindenkihez. Sokan odamentek hozzá, és ő mindenkihez kedves volt. Sokat segített a vízimentőknek, akiket egyébként támogatott is.

Bujtor István meghatározó volt a Balaton életében.
– Igen, igazi kultikus figura volt. Hatalmas élményt jelentett vele megjelenni is. Mindenki imádta, szeretet övezte őt, akárhová ment.

– Hogyan kerültél be ezekre a forgatásokra, voltak castingok?
– Gór-Nagy Mária Színitanodájába jártam, és Bujtor már akkor is sokat forgatott Marival. Így választották ki a tanodás lányok közül a “rendőrcsajokat” a Zsaruvér és Csigavér filmekhez.

Köllő Babett és Gór-Nagy Mária a Zsaruvér és Csigavér forgatásán / Fotó: Köllő Babett engedélyével

 

– Hány éves voltál akkor?
– 22 voltam, és ezek voltak az első meghatározó szerepléseim.

– Milyen volt akkor a Balaton és milyen most? Sokat változott?
– Akkor, amikor az ember ennyire fiatal, minden olyan tétnélkülinek tűnik, mindennek tud örülni, kevesebb a felelősségérzet. Fiatalon tele vagyunk reményekkel és vágyakkal… mindenkiben tombol az érzés, hogy mit fog elérni, s ehhez minden energiáját képes mozgósítani. A kislányommal is csodálatos dolog megismertetni új dolgokat, de egész más jellegű.

– Mesélj a Sztárban Sztárról egy kicsit. Másról sem lehet olvasni, csak Köllő Babett melleiről és elképesztő szettjeiről a műsorban, nem unod még ezeket a híreket? Megkérdezte már valaki, hogy hogy érzed magad a műsorban?
– Rengeteg jó hozadéka van a műsornak. Úgy érzem, hogy nagyon szeretnek az emberek. Most például kimozdultam egy kicsit otthonról, és nagyon sokan jönnek oda, hogy közös fotót készítsenek, mindenki nagyon kedves velem. Korábban nem feltétlenül volt ez így. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon komoly minőségi ugrás: a Sztárban Sztár zsűrijében ülni a top munkák közé tartozik. A ruhákra kitérve: Kiss Márk, a tervezőm, aki amúgy az összes szereplő ruhájáért is felel, zseniális szakember, óriási tehetség és örülök, hogy általam, a ruhák által ő is kap a reflektorfényből, mert nagyon megérdemli.

Fotó: TV2

 

– Szóval az újságcikkek?
– Visszatérve az újságcikkekre a dekoltázsomról, a ruháimról vagy arról, hogy mit keresek a zsűriben: ebben is hatalmasat változtak a dolgok az elmúlt kilenc adás alatt.

Meg tudtam mutatni a szakmaiságomat és azt, hogy nem véletlenül vagyok a Sztárban Sztár zsűrijében. 16 éves korom óta játszom színházban, 18 éve énekelek, és balett-táncosként diplomáztam. Ma már senki nem vonja kétségbe, hogy jogosan vagyok a zsűri tagja. A szakmában is elismernek, és ez számomra fantasztikus érzés.

– Tudatosan dolgoztál a műsor alatt azon, hogy változtass az emberek véleményén?
– Amikor megláttam az első kommenteket és cikkeket, akkor azt mondtam, hogy “oké, rendben, de langsam spazieren, én ezen változtatni fogok” – és sikerült. A kritikát csak olyan embertől fogadom el, aki hasonló munkakörben dolgozik.

– Te kinek a bőrébe bújnál a műsorban, ha tehetnéd?
Jennifer Lopez számomra etalon, így az ő bőrébe bújni óriási megtiszteltetés lenne. Szívesen alakítanék egy nagyon csúnya férfit is, így például Meat Loaf is lennék. Nagyon szeretem az igazán karakteres dolgokat, így őket választanám.

Fotó: Köllő Fabett Facebook / engedéllyel

 

Nyitókép: TV2

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva