2018.10.27. 15:00
Különdíjat kapott a balatonfüredi uszoda
Október elején átadták az "Év háza" pályázat díjait. A Balatonfüredi Városi uszoda különdíjat kapott, elsősorban formabontó homlokzatát értékelték.

Az eseményen Tóth Balázs Tamás, építész az ÉMI Nonprofit Kft. szakértője méltatta az épületet.

– Több feladatot kiszolgáló, jól szervezett és színvonalasan megépített sportkomplexum létesült a füredi domboldalon. Amitől különleges az épület, az a homlokzatburkolat egyelőre még szokatlan megoldása. A feladat egyértelmű volt: a szükségszerűen XXI. századi kialakítású és szükségszerűen korszerű technológiával megépített létesítménnyel a legkisebb feltűnést kelteni és a lehető legszerényebben illeszkedni a tájba. Egy uszodára nem lehet fekete inget húzni, a helyi kövek pedigrés származásukkal és kellemes színükkel csípőjüket ringatva kínálták fel magukat. A tudatosan kihasznált feszültség a kis méretű kövek és a korszerű technológiával megvalósított nagy méretű épület között adódik és erre tűnik jó megoldásnak a gabionos kialakítás. Pár év múlva majd újból ellátogatunk ide és megnézzük, hogy hol tart a kő, a növényzet és a rozsdát csurgató esővíz harca – mondta el a díjátadón.

A formabontó külső:

 

Szerintünk nem csak kívülről érdemes megnézni az uszodát, belülről is nagyon szép lett.

A 2017 januárjában átadott uszoda egymilliárd forintból épült. Harminchárom méteres medencével, tanmedencével és wellness részleggel várja a vendégeket.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva