2018.12.25. 15:00
Különleges karácsony #2 – a füredi szívszanatóriumban
Sokan vannak akik nem a szeretteik körében töltik a karácsonyt. A balatonfüredi Állami Szívkórházban karácsonykor is telt ház van, 427 beteg tölti a szentestét a kórház falai között. A kórház orvosai és ápolói nem csak a betegek egészségére figyelnek, a karácsonyt is igyekeznek meghitté varázsolni.

 

A kórházban hat kardiológiai osztály működik, és itt végzik a megye sürgősségi kardiológiai ellátását is.

– A karácsony valahogy mindig mozgalmas időszak a kórházban. A nővérekre is fokozott teher hárul, mert nem csak az ápolási feladatokat látják el, hanem nagyobb a lelki segítségnyújtásra is az igény. Ráadásul hiányszakma a miénk, és komoly logisztikát igényel az ünnepi beosztás elkészítése. Nem csak a betegeknek, az ápolást végző kollégáknak is nehéz időszak ez, hiszen vannak közöttünk, akik kisgyerekeket hagynak otthon, akár szenteste is, mert műszakbeosztás szerint dolgozni kell jönni – mondta el Kónya Anikó ápolási igazgató.

A balatonfüredi Állami Szívkórházban minden évben hagyományosan megtartják a betegek karácsonyát. A kórház vezetése fontosnak tartja, hogy a karácsonyi ünnepeket a kórházban fekvő betegek részére egy ünnepi műsorral tegye széppé.

Minden épületben karácsonyfát díszítünk fel, így tettük ezt idén is. A műsort december 20-án tartjuk. Szentestén ünnepi vacsorával várjuk a betegeket. Az ünnepi műsort a kórházunk dolgozói és vendégei adják, verssel, énekkel készülnek. Karácsony napján az ökomenikus kórus fellép ünnepi műsorral Küronya Veronika, Rábaközi Rita vezetésével – mondta el a likebalaton.hu-nak Kónya Anikó.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva