likeBalaton.hu | 2023.11.02. 14:00
Különlegesek a Balaton-felvidéki buszmegállók
A Balaton-felvidék nem csak a gyönyörű tájairól és a kristálytiszta vízéről híres. Egy kis település, Barnag is rejteget egy különlegességet, amely egyre több turistát vonz.
Gondoltad volna, hogy egy buszmegálló lehet a következő kedvenc helyed a Balatonnál? Barnagban ez a valóság! A helyi buszmegálló nem csak egy átlagos várakozási pont. Amint belépsz, egy otthonos könyvtárszobában találod magad, ahol a polcok roskadoznak a könyvektől. A helyiségben egy kényelmes karosszék és egy olvasólámpa is várja az olvasás szerelmeseit.

 

A barnagi buszmegállóba betérve az ember egy otthoni könyvtárszobában érezheti magát
Forrás: olvasó

A könyvváró buszmegálló ötlete nem újkeletű, hiszen a Balaton-felvidék több településén is megvalósították már ezt a koncepciót. Azonban Barnagban ez a hely különleges szerepet tölt be. A településen működő Balaton Környéki Nagycsaládos Egyesület támogatásával újult meg az elavult, jellegtelen helyiség és épület, hogy egy igazi kulturális központtá váljon.

 

A buszmegállót egyéb kulturális célzatú programokra is használja a helyi közösség
Forrás: olvasó

De nem csak könyvekkel találkozhatsz itt! A buszmegállóban rendszeresen rendeznek kulturális programokat is. Legyen szó népzenei tábori oktatásról, fotókiállításról vagy rajzverseny képeinek kiállításáról, Barnagban mindez egy buszmegállóban valósul meg. A helyi közösség számára ez a tér nemcsak egy várakozási pont, hanem egy igazi közösségi helyszín, ahol az emberek találkozhatnak, beszélgethetnek és kulturálódhatnak.

A barnagi buszmegálló nem csak a helyiek számára fontos. A turisták is egyre inkább felfedezik ezt a különleges helyet, és sokan visszatérnek, hogy újra és újra átéljék ezt az egyedülálló élményt.

Tehát, ha a következő balatoni kirándulásod során valami igazán különlegesre vágysz, ne hagyd ki Barnagot és ezt a csodálatos könyvváró buszmegállót!

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva