likeBalaton.hu | 2023.09.30. 10:00
Lebontják a görög falut Balatonfüreden – közpark és lakóépületek épülnek
A 4 hektáros területen 10 százalékos a beépíthetőség, ezért a görög falu helyén nagy hangsúlyt fektetnek a zöld területek létesítésére is.

Több éves tárgyalások után rendeződik a terület sorsa

Balaton Város Önkormányzata részben adás-vétel, részben kisajátítás útján történt tulajdonszerzések által megszerezte a balatonfüredi, több mint 36 ezer négyzetméter területű ingatlan összes albetétjének tulajdonjogát, ezáltal egyedüli tulajdonossá vált az Annagora Park Bevásárlóközpont Társasházban – hangzott el a Balatonfüred Város Önkormányzata legutóbbi közgyűlésén.

– Az adott ingatlan érintő nagy területű városi park, fejlesztési terület és a Helyi Építési Szabályzat már megfelelő épületek megvalósításához kapcsolódó projekt realizálásához szükséges a társaság megszüntetése – kérte dr. Bóka István polgármester a közgyűléstől.

–Ezzel egy régóta húzódó ügy végére került pont. Az önkormányzatnál elkötelezettek voltak az építészetileg vállalhatatlan, funkcióját vesztett, szezonális bulihelyként működő épületegyüttes teljes felszámolása mellett – írta a balatonfured.hu.

Az önkormányzat a maga 41 százalékos részével eredetileg is a legnagyobb tulajdonos volt a társasházként működő közösségben.

A szórakozó központot szezonálisan működtető S.D. Park Üzemeltető Kft. illetve a Masped eddig is partner volt a megszüntetésben, a 17 százaléknyi, 30-35 kisebb üzlettel rendelkező, kistulajdonossal kellett az önkormányzatnak megállapodnia, adás-vétel illetve a megfelelő jogalapú kisajátítás keretében.

A legutóbbi testületi ülésen a képviselők arról döntöttek, hogy a görög falu teljes tulajdonát megszerezve az önkormányzat kezdeményezi a társasház megszüntetését.

Közpark és lakóépületek létesülnek a területen

Többek között jelentős méretű park jön létre az ingatlanon. A helyi szabályozási terv szerint

a 4 hektáros területen csak 10 százalékos a beépíthetőség. A teljes terület felén közparkot kell létesíteni, de a fennmaradó rész felén is zöldfelületet kell biztosítani a kisvárosias besorolásnak megfelelően.

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: balatonfured.hu
Nyitókép: pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva