2019.11.11. 08:00
Libahúsleves és rántott libazúza a füredi gasztrofesztiválon
Megérdemli a népszerűsítést a libahús, ez a tradicionális magyar étel, amiből fenséges ételeket főztek a balatoni séfek a hétvégi gasztrofesztiválon Balatonfüreden, a Vitorlás téren, ahol a kitűnő ételek és balatoni borok mellett sokszínű kulturális program, zenei csemegék, valamint jóízű beszélgetések álltak a középpontban.

– Pezsegjen egész évben a tópart! – érvelt a fesztivál mellett Böröcz István, a helyi idegenforgalmi egyesület elnöke a szervezők képviseletében.

Forró és kitűnő ízű volt a libaleves, amit Elek Balázs, a füredi Sparhelt Bistro konyhafőnöke kínált az impozáns füredi környezetben. A levest tojással főzte, folyékony sárgájával, és zöldségeket, újhagymát, pirított bordás kelkáposztát, meg házi tésztát tett a libahús mellé. A csúcsfogásra aztán a rántott libazúza pecsenyelibamájjal, zöldséggel, krumplipürével tette fel a koronát.

A séf üdvözölte a fesztivált az egész évben bizsergő Füreden – mint mondta -, a Balaton fővárosában, ahol egész évben jellemzőek a magas szintű gasztrorendezvények, amelyek a környéket is ismertté teszik. Szerinte az ittenihez hasonló programokból egyre több van a tónál, és ezek nagyon fontosak a Balaton egész éves népszerűsítésében.

20191109 Balatonfüred Vitorlás tér. Gasztrofesztivál. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva