veol.hu | 2021.04.23. 14:00
Májusban Tour de Hongrie Balatonfüreden!
A 42. Tour de Hongrie kerékpáros körverseny nemzetközi mezőnye május 12-én rajtol el Magyarországon és öt nap alatt 794 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. A magyar kerékpáros körverseny második szakasza Balatonfüredről indul.

Május 13-án, csütörtökön, 13.15-kor elrajtol a 2021-es Tour de Hongrie mezőnye Balatonfüredről. A Magyar Körverseny második szakasza, a maga 183 kilométerével és terepviszonyaival, elég gyilkos lesz, olvasható a település honlapján.

A mezőny Füredről kisebb kitérőkkel dél-nyugat irányába indul. Badacsonyt megkerülve Tapolcán, Sümegen, Hévízen és Zalakaroson át jutnak el a versenyzők a nagykanizsai befutóig. A száznyolcvanhárom kilométeres dombos szakasz során két hegyi és három gyorsasági részhajrán gyűjtögethetik a pontokat és a bónuszmásodperceket a kerékpárosok.

Az évezred elején, 2004-ben volt először házigazda Balatonfüred a Tour de Hongrie életében, egy évvel később egyéni időfutam házigazdája volt a város. Egy igazi világklasszis, az olimpiai bajnok német Robert Bartko lett a leggyorsabb, aki abban az évben (is) világbajnoki címet szerzett a pályaversenyeken.

Forrás: Veol.hu
Nyitókép: MTI/Varga György (Tour de Hongrie, 2019.)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva