Kovács Erika/veol.hu | 2022.05.08. 14:00
Már megvan az idei Anna-bál időpontja
Július 23-án 197. alkalommal rendezik meg az Anna Grand Hotel hagyományos bálját Balatonfüreden.

A patinás rendezvényt idén is az Anna fesztivál szabadtéri programjai előzik meg. Lesz prímásverseny, operagála, kórusok hangversenye és szívhalászat. Újdonság, hogy a Gyógy téren egy 150 férőhelyes üvegsátrat állítanak fel, így az ország egyik legrégebbi társadalmi eseményén mintegy hatszázan bálozhatnak. Idén az utcabál elmarad, de a Blaha utca díszkivilágítást kap, az éttermek, bárok különleges, alkalomhoz illő kínálattal készülnek.

A bál előtt a Vaszary Villa kertjében gyülekeznek a vendégek és onnan indul a zenés menet, itt akasztják a hölgyek nyakába a sorszámozott herendi porcelán szíveket. A báli közönség szavazza meg a 15 legszebb lányt, akik közül majd a szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit.

Káel Csaba rendezte operett műsort láthat a közönség, a hagyományos palotást az Operaház balettművészei táncolják, a Mendelssohn Kamarazenekar pedig kisebb koncertet ad. A bálra ezúttal is meghívnak minden 18 éves balatonfüredi lányt és a város partnertelepüléseiről egy-egy párt.

A tavalyi Anna-bál szépe az elsőbálozó, balatonfüredi Horváth Eszter lett.
otó: Keszey Ágnes/likeBalaton.hu

Olvasd el beszámolónkat a 2021-es báli forgatagról.

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Keszey Ágnes/likeBalaton.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva