2019.09.28. 17:00
Megújul a Balaton mozi
Eljött a szeptember vége és van egy rossz hírünk: októberben zárva lesz a balatonfüredi mozi, de rögtön mondjuk a jó hírt is, mégpedig, hogy azért lesz zárva, mert több tízmilliós beruházással megújul, és amikor újra megnyit, akkor sokkal, de sokkal jobb lesz.

A Balaton mozi lassan 15 éve működik. Egyszerre 153 embert tud befogadni, emelkedő népszerűsége jó visszaigazolást jelent a döntéshozók filmválasztását illetően. Az önkormányzat támogatásával modernizálják a technikai felszereléseket és a berendezés is komfortosabbá válik. A munkálatok szeptember végén kezdődnek és előreláthatólag egy hónapig tartanak majd. A megújult filmszínházban várhatóan október végén lesz az első vetítés.

A felújítás során megújul a vetítővászon, a hangrendszer, az ülések és a támlák, a szőnyeg, a világítás, szóval majdnem minden. Külön kiemelték a 3D szemüvegek cseréjét, modernebb, könnyebb, passzív 3D megoldással fognak dolgozni a jövőben. A kínálat stílusa érdemben nem fog változni, nyáron főleg könnyedebb közönségfilmeket lehet majd látni, míg szezonon kívül a rétegfilmek és a művészfilmek is kapnak teret. Az intézmény vezetőjének, Pálffy Gézának régi álma a balatonfüredi kertmozi felélesztése, így nem kizárt, hogy az lesz a következő projekt.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva