likeBalaton.hu | 2023.02.15. 16:00
Mezőgazdasági gépeket loptak több tízmillió forint értékben – VIDEÓ
Mezőgazdasági gépeket és lucerna-vetőmagot is loptak Balatonfüred és Tapolca környékén a tolvajok.

Többek között mezőgazdasági gépeket loptak azok a tolvajok, akik ellen üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon egy 37 éves zalakomári lakos és társai ellen.

Az eljárás adatai alapján az elkövetők 2023 januárjában több Balatonfüreden, Tapolcán, illetve azok környékén lévő kistelepülések külterületén található telephelyekre lakat- és lánclevágás módszerével illetéktelenül bementek. A területekről különböző nagy értékű mezőgazdasági gépeket, többek között

szőlőcsonkázó és talajlazító adaptert, darálógépeket loptak, valamint villanypásztort és több tonna kukoricát, illetve lucerna-vetőmagot is eltulajdonítottak.

Mezőgazdasági gépeket és lucerna-vetőmagot is loptak Balatonfüred és Tapolca környékén a tolvajok Fotó: police.hu

Mezőgazdasági gépeket és lucerna-vetőmagot is loptak Balatonfüred és Tapolca környékén a tolvajok
Fotó: police.hu

A lopással okozott kár eddig több tízmillió forint összegű

A rendőrök az országos koordináció keretében zajló nyomozás során azonosították a feltételezett elkövetőket, majd 2023. február 9-én reggel elfogták őket. Az 50, a 37, a 34, és a 30 éves zalakomári lakosokat, valamint 20 éves nemesvidi társukat az egyenruhások előállították és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. Közülük a 37, a 34 és a 30 éves elkövetők őrizetbe vették és letartóztatásuk indítványozását a nyomozó hatóság kezdeményezte az illetékes ügyészségen.

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: police.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva