borsonline.hu | 2021.08.17. 09:00
Mitől szép egy nő? Elárulják a titkot a Miss Balaton gála hírességei
A Miss Balaton versenyek korábbi királynői és udvarhölgyei szépségét mindenki irigyli, most megtudhatjuk, szerintük kinek érdemes indulni egy szépségversenyen.

Bár a járványhelyzet nem tette lehetővé sem tavaly, sem az idei évben, hogy új királynőt válasszanak, a Miss Balaton csapatának tagjai gálát szerveztek péntek este Balatonfüreden.

A versenyek korábbi királynői és udvarhölgyei, összesen tizenketten vonultak együtt a nagyszabású balatonfüredi gála színpadán egy exkluzív bemutató keretében. Az eseményen a verseny tanácsadói és mentorai mellett természetesen a 2019-es királynő, Balogh Eleni is részt vett, aki immár két éve viseli a koronát.

A megjelent hírességeket arról kérdeztük, hogy szerintük mitől szép egy nő, és kinek érdemes indulni szépségversenyen.

Kevés a jó genetika

Gelencsér Tímea modell a 2016-os Miss World Hungary győztese ezt mondja a szépségről:

– Ha valakinek szimmetrikus arca van és szép alakja, arra azt mondjuk, hogy szép, de különlegesen széppé az teszi, ha a gondolatai, az érzései is szépek. És fontos az is, hogy hogyan kommunikál, hogyan bánik a másik emberrel, és hogy az ismertséget jó dolgokra és segítségre használjuk.
Én jótékony futónagykövet lettem, a futásommal tudok jótékonykodni.

Az kevés, ha valaki csak arra ügyel, hogy szép legyen a róla készült kép, hogy jól álljon a haja, a sminkje, a ruhája, és még felsőbb rendűnek is tartja magát a szépségével.

Amikor én versenyeztem, nagyon szerettem volna nyerni. Évekig tervezgettem, de tartottam a kudarctól. A korhatár utolsó évében „belökött” a barátnőm.

Balogh Eleni és Gelencsér Tímea

Kíváncsi voltam arra, hogy a világversenyen, ahol összezárnak százhúsz lányt, aki már valahol királynő lett, hogyan viselkedik. Nem volt vetélkedés, mindenki segített a másiknak. A járvány alatt végig dolgoztam. A tavalyi hullámot Dominikán töltöttem, az őszi hullámot a Dancing with the Stars-ban. Az idei szezonban szintén Dominika volt, úgyhogy az életemből kimaradt a Covid, hálás vagyok érte, hogy így alakult.

Sokan azt gondolják, hogy az alakom a genetikától van, de ma reggel is futottam tíz kilométert, és jól érzem magam a bőrömben.

A szép nő legyen okos is

– Sokkal elfogadóbbnak lennünk egymással, nem csak hangoztatni önmagunk elfogadását. Másokat is el kell.
Ennek ellenére azt látom, ha valaki viszi ezt a vonalat, és posztol szűrők meg smink nélküli képet, nagyon sok ítélkező komment érkezik. És ez nem azt mutatja, hogy elfogadóak lennénk, pedig ez egy jó irány lenne.

A szépségideál legyen intelligens is. A Miss Balatonban nekem fontos volt mindig, hogy ezt is teszteljük.

Egy ilyen versenyen bárki elindulhat, ha szeretné magát megmérettetni, mert nem ciki veszíteni. Fontos az önbizalom de az alázat is a munkában, ha valaki a modellkedést vállalja.

Zimány Linda

Ha jól érzem magam a testemben, akkor a lelkemben is. Ügyvédként folyamatosan dolgozom. Megválogatom, hogy mit vállalok el. Ha veszett fejszének látok egy ügyet, azt őszintén meg szoktam mondani. A pandémia alatt nagyon odafigyeltem magamra, az étkezésre, folyamatosan edzettem otthon is, hogy megőrizzem a formám – mondta Zimány Linda modell, műsorvezető, jogász.

Fontos a lelki egyensúly

– Nyolc éve csináljuk ezt a szépségversenyt, ahol már sokszor bebizonyosodott, hogy nem csak a külső számít.

Kell valami megmagyarázhatatlan plusz energia, ami előre viszi a győztest, egy „sótlan” személyiség nem tud nyerni. A versenyre rá kell készülni, szeretjük látni, ha mindent megtesznek a lányok a fejlődés érdekében.

Én most a lelki egyensúlyomat igyekszem megtalálni. A tavaly kialakult betegségem óta nagyon figyelek arra, hogy stresszmentes életet éljek, néhány munkát emiatt nem is vállaltam el.

Iszak Eszti

Genetikailag vékony típus vagyok, de a pajzsmirigy betegségem miatt glutén mentesen táplálkozom, beiktatok vegán napokat, jógázom, futó padozok, ezért a járvány alatt sem kellett különösebben figyelnem arra, hogy ne szedjek fel plusz kilókat – árulta el Iszak Eszter modell, műsorvezető, a Miss Balaton egyik mentora.

A szépség relatív

Balogh Eleni, az utolsó, a 2019-ben megrendezett Miss Balaton királynője, aki ezen felül a közönségszavazás győztese lett és kapott egy egy éves modell szerződést, több világmárka reklámfilmjében szerepelt így vélekedik a szépségről:

– A szépség relatív.

Soha nem vagyok magammal megelégedve, mert maximalista vagyok.

Az indulásnál reménykedtem a dobogós helyezésben, és szerencsésnek tartom magam, hogy nyertem.

Horváth Cinthia és Balogh Eleni

Alázatosan dolgoztam, és száztíz százalékosan teljesítettem a felkészülés alatt. Sokat tanultam. A járvány alatt sem engedtem el magam, de nehéz volt tartani a formám. Elmentem futni, sokat mozogtam és mivel a párom sportoló, ő is motivált a mozgásban.

Mit mond egy férfi?

– Nagyon fontos a kisugárzás, amit egy fotó nem feltétlenül ad vissza. Egy szép nő különleges érzelmeket képes megmozdítani a férfi szívében, és szerintem ebben a korkülönbség nem játszik szerepet – mondta Gyurta Dániel, aki a közelmúltban jegyezte el szerelmét, Iszak Esztert.

Forrás: borsonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva