veol.hu/Horváth Gábor | 2021.06.25. 16:00
Mountainbike Maraton a Balaton csodás tájain
Hatodik alkalommal tartották meg a Balaton Mountainbike Maraton elnevezésű kerékpáros megmérettetést, amelynek versenyközpontja ezúttal is Balatonfüreden volt.

Az ebben az esztendőben is rendkívül népszerű viadal az aquapark parkolójából indult, a résztvevők 30 és 50 kilométeres távokon állhattak rajthoz. A fő versenyek mellett volt lehetőség túrázni, e-bike-kal indulni, illetve a gyerekek is összemérhették bringázási tudásukat.

A pályák a csodaszép Balaton-felvidéken haladtak keresztül, a cél pedig maga a rajthely volt. Sokan mérették meg magukat, több százan versenyeztek, és mellettük sokan voltak olyanok, akik túrázva, kényelmesen teljesítették a távot.

Idén is igen népszerű volt a rendezvény
Archív fotó: Pesthy Márton/Napló

A 30 km-es abszolút távon a nőknél Kőszegi Kornélia nyert, második bali Sára, hamradik Kiss Nóra lett. A férfiaknál Markos Dániel volt a leggyorsabb, őt követte Szerző Péter, majd harmadik helyen Magyar Balázs végzett. Az 50 km-es abszolút versenyen a férfiak közül első Földi Bence, második Ferenczi Balázs, harmadik Sashalmi Richárd lett.

Voltak E-bike-osok is, akiknél Gődér Kata és Tóth Attila nyerte a távot.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva