2019.07.28. 12:00
Operafüred: énekkari gálakoncert a szívkórháznál
Hatalmas siker mellett, az Anna-fesztivál keretében emlékezetes gálakoncerttel ajándékozta meg a közönséget a Magyar Állami Operaház Énekkara csütörtökön este, a zsúfolásig megtelt Gyógy téren.

Nem véletlen nevezte Ókovács Szilveszter, az operaház főigazgatója, az est házigazdája az ország legrégibb, legnagyobb és legjobb énekkarának az operaházét, előadásukat Balatonfüreden ezúttal is végig nagy ováció kísérte, a kitűnő művészeket pedig többször visszatapsolta a közönség. Olyan hangok csendültek fel mások mellett, mint Irlanda Gergely, Fekete Károly, a japán Yoshida Makiko, Salamon Emőke, Kerék Judit és Stefanik Márta, amelyeket a világ nagy színpadain is nagy elismerés kísérné.

 

A közönség hallhatott részleteket mások mellett Donizetti Lammermoori Luciájából, Ponchielli Giocondájából, Puccini Bohéméletéből, természetesen nem maradt el Verdi: Don Carlos című műve, és különlegességként Offenbachtól a megszokottól eltérően: A rajnai sellőkből adott elő részletet az operaház énekkara. A kitűnő gálakoncert lenyűgöző Csiki Gábor vezénylete, és Szirtes Katalin ragyogó zongorakísérete miatt is emlékezetes maradt a közönségnek.

Az est kitűnő hangulatát Ókovács Szilveszter még tovább fokozta, aki két kórusmű között nagy hozzáértéssel, részletesen beszélt a szerzőről, illetve a darab történetéről, valamint az énekkar, és az operaház életéről, mindezt kitűnő humorral fűszerezve.

Forrás: Kovács Erika/ veol.hu

Fotók: Nagy Lajos/Napló

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva