Veol.hu | 2022.01.05. 18:00
Részegen elkaszálta hajójával a vízisípálya drótkötelét
Tavaly szeptemberben egy férfi egy hajó árbócával nekiment a balatonfüredi vízisípálya drótkötelének, több helyen megsértve azt. Eltilthatják a vízi járművek vezetésétől.

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a férfit, aki alkoholfogyasztását követően vezetett egy vitorlás kishajót a Balatonon.

A vádirat szerint a 43 éves férfi 2021. szeptember 9-én

a kora esti órákban közlekedett egy bérelt kishajóval, a belső égésű motort üzemeltetve a Balatonfüred előtti vízterületen, egy kisebb társasággal a fedélzeten.

A hajózás során a férfi a hajó árbócával nekiment a balatonfüredi vízisípálya drótkötelének, több helyen megsértve azt. Az ütközés során a hajóban is kisebb kár keletkezett.

A vízisípálya üzemeltetője a helyszínen észlelte az eseményeket és kihívta a rendőrséget, akik az ellenőrzés során megállapították, hogy a hajó vezetője alkoholt fogyasztott a vezetéskor.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására, valamint a vízi járművek vezetésétől történő eltiltására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Forrás: Veol.hu

„Kényes téma, ha a balatoni vitorlás vezetője részeg” című cikkünket itt olvashatjátok a témához kapcsolódva.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva