likeBalaton.hu | 2023.05.05. 14:00
Síelés májusban – Megnyitja kapuit a balatonfüredi Forrás Sportpark
Május 7-én, vasárnap csúszhatunk a új balatonfüredi sportcsarnok mellett létesített Forrás Sportpark műanyag sípályáján, sőt egy hófánk-csúszdát is kipróbálhatunk.

Ahogy likeBalaton.hu is beszámolt róla, Füreden felépült a Forrás Sportparkban egy többfunkciós sportcsarnok, amely a tömegsport mellett a kézilabda-utánpótlás mérkőzéseknek is helyet ad.

A csarnok melletti szabadidőparkban teniszpályákat, egy terepkerékpár-élménypályát, 800 méteres futópályát, műanyag sípályát, hófánkpályát, görkorcsolyapályát, szabadtéri edzőparkot, valamint játszótereket alakítottak ki.

A Forrás Sportpark honlapján azt írják, hogy május 7-én, vasárnap 12 órakor ünnepélyes megnyitóra kerül sor,

melynek keretében délelőtt 10 órától ki lehet próbálni a szolgáltatások nagy részét.

A 80 m hosszú műanyag sípálya a tanuló sízők oktatására alkalmas, és egy Sun Kid sífelvonó is épült hozzá. A pálya anyaga az olasz Neveplast gyár terméke, amely jelenleg a legmodernebb műanyag borítás, csúszási adottságai a legjobban közelítik a havas lejtőkét. A felvonó az osztrák Sunkid cég gyártmánya, köteles kivitelben, amellyel nagy biztonság mellett sajátítható el húzóliftek használata. A műanyag sí-tanpálya tanfolyami oktatásokkal vehető igénybe.

A műanyag pályákról itt egy videó:

A négy évszakos tematikus park klubháza terasszal, és büfével is gazdagodott.

 

Nyitókép: Illusztráció/MTI/Vasvári Tamás

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva