veol.hu/Kovács Erika | 2021.09.26. 16:00
Szikrázó napfény, kitűnő hangulat, rengeteg szépség: reformkori időutazás Balatonfüreden
Meghatározóak Magyarország történetében a hagyományok. Ilyen a reformkori fesztivál is, melyet rendszeresen megrendeznek Balatonfüreden.
Meghatározóak Magyarország történetében a hagyományok. Ilyen a reformkori fesztivál is, melyet rendszeresen megrendeznek Balatonfüreden, mely talán az ország legszebb városa, vélekedett Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő a háromnapos rendezvénysorozat megnyitóján, a Kisfaludy színpadon szombaton, hatalmas tömeg előtt.

Ide a Szent István térről érkezett meg reformkori viseletben a gyönyörű menet, hintók, lovasok, fúvósok, néptáncosok kíséretében.

Böröcz István, a társszervező Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke felidézte, 16 évvel ezelőtt civil kezdeményezésből nőtte ki magát a város egyik emblematikus eseménye. Schindele Györgyné Emília, aki alapította, majd 16 éven át vezette a Reformkori Hagyományőrzők Társaságát, és nemrég átadta posztját, köszönettel beszélt a város vezetésének a sok segítségért. Győri Anita, az új elnök azt mondta, folytatja elődje munkáját.

A megnyitó hangulatát, eleganciáját fokozta a házigazda, Bán László újságíró-szerkesztő, aki maga is korabeli viseletet öltött, és a színpadon gazdag történelmi áttekintést adott a reformkorról, amikor igazi aranykorát élte Balatonfüred.

A fesztivált vasárnap estig gazdag programokkal folytatják.

Forrás: veol.hu
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva