likeBalaton.hu | 2024.02.24. 16:00
Új szálloda épül a Balaton északi partjának konferenciafővárosában
A VEMÉV-SZER kivitelezésében egy 4 csillagos superior hotellel gazdagodik a Balaton-part.

Balatonfüred nemcsak a szívkórházáról és számos kulturális emlékéről ismert, hanem – mindettől nem függetlenül – a turizmus fontos hazai célpontja is. Egyrészről a Balaton-partra látogatók kedvelt úticélja, másrészről pedig a konferenciaturizmus egyik hazai fellegvára is, hiszen számos magyar és nemzetközi találkozót szerveznek meg itt.

Minden szobának lesz saját erkélye

Az uniós közbeszerzési adatokból most kiderült, a Balatonfüred Város Önkormányzata megbízásából egy újabb, négy csillagos superior minősítésű hotel valósul meg a VEMÉV-SZER Kft. kivitelezésében, közvetlenül a tavaly átadott Kongresszusi Központ mellett. Ez azonban nem az egyetlen hasonló jellegű beruházás, melyet az északnyugat-magyarországi magasépítésekben jelentős szereplőként ismert cég végez Balatonfüreden: a közeli BalaPort apartmanjain is ők dolgoznak.

A jelen, Kisfaludy2030 programban megvalósuló tervezési és kivitelezési feladatokat is magában foglaló projektben egy 50 szobás és széles szolgáltatási körrel rendelkező szálloda valósul meg, mely kifejezetten a Kongresszusi Központ keltette forgalmat szolgálja majd ki.

A hotel – a földfelszín alatti tereket nem számolva – tervezetten két szintes lesz, s mind az ötven, 20-23 négyzetméteres szoba erkélyes kialakítást kap majd benne. A fejlesztés értéke nettó 2,387 milliárd forint.

 

Munkaközi vázrajz az épület homlokzati kialakításáról – Tervező: Peresztegi Gábor

 

Húsz hónap alatt felépül

A 2575 négyzetméteres telken 900,25 négyzetmétert építenek be, az engedélyes tervek pedig már rendelkezésre állnak. A pályázati leírás alapján az új hotel a Kongresszusi Központ előtt kialakított burkolt, multifunkcionális tér déli oldalán helyezkedik majd el.

A szálloda tömbszerű kialakítása révén gazdaságos és racionális jellegű épület lesz, a földszinten tömör és függönyfalas felületek váltakoznak majd, a homlokzat pedig mészkő burkolatot kap.

Az épületben többek között éttermet, az azt kiszolgáló 100 adagos konyhát (látványkonyhával együtt), bárt és spa-fitness részleget is kialakítanak. A munkálatokra a kivitelezés megkezdésétől számítva 20 hónapot terveznek szánni.

Munkaközi vázrajz az épület homlokzati kialakításáról – Tervező: Peresztegi Gábor

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: magyarepitok.hu
Nyitókép: Peresztegi Gábor

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva