likeBalaton.hu | 2022.04.13. 10:00
Ultrabalaton: újabb részletek – a sztár dj, Yamina is fellép
Az Ultrabalaton április végén várja a futás szerelmeseit, ezeket az infókat pedig mindenképp ismerni kell.

Április 29. és május 1-je között rendezik meg a XVI. NN Ultrabalatont, a Balaton és hazánk egyik legnagyobb futóeseményét.

A 2022-es Ultrabalaton számos újdonságot tartogat

Többek között az elmúlt év tapasztalatai alapján a futók útvonalát az északi parton a kerékpárútra tették át, így a futók és kísérő kerékpárosok maximális biztonságban teljesíthetik az útvonalat, valamint száz, 10-13 fős csapat részére visszahozzák a kétnapos versenyteljesítés lehetőségét, így ők szombaton este, a körüket megszakítva, az éjszakát a déli parton, szálláson tölthetik el, majd vasárnap, Balatonboglárról, 7:00-tól egyszerre rajtolva haladhatnak tovább. Őket az esélyegyenlőség miatt külön kategóriában értékelik. Az idei verseny további újításait itt olvashatod el.

Ha szeretnél naprakész lenne a versennyel kapcsolatban és szívesen olvasod a versenyzők történeteit, valamint tanácsait, érdemes itt keresgélned.

Badacsonyörs, 2018. május 12. Egy futó nyújt az Ultrabalaton versenyen Badacsonyörsön 2018. május 12-én. A résztvevõk a Balatont megkerülve teljesítik a 220 kilométeres távot futva, kerékpárral, egyéniben, vagy csapatban. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

NN UB Before Party az év rádiós dj-jével, Yaminával

Április 29-én, pénteken, a csapatok megnyitója után, az első ezer futót fröccsel vendégelik meg a Before Party keretei között. A lemezjátszók mögött 20:00- 22:00 között hazánk egyik legismertebb DJ-je, Yamina keveri a zenét.

Játssz velünk és tedd próbára tudásod a balatoni futóversenyekkel kapcsolatban. Töltsd ki kvízünket.

 

Bringatúra kíséri az Ultrabalaton futóit

04.19-ig még van lehetőség nevezni a McDonald’s Bringamánia Ultrabalaton Bringatúrára. A tókerülés iránya megegyezik a futókéval. Nyugati irányban indul el a rajt. Nincs szintidő és nincs időmérés – helyette van jó hangulat, a csodálatos Balaton, egy-egy jó kávé és az elmaradhatatlan lángos.

Tudtad, hogy világjáró vitorlás bajnokunk, Rakonczay Gábor is rendszeresen egyéniben futja az Ultrabalatont? Brutális, hogy milyen mennyiségű kalóriát éget el a verseny alkalmával. Erről is kérdeztük őt interjúnkban.

Rakonczay Gábor a 2020 októberében megrendezett, 24 órás futóversenyen, Balatonalmádiban (nyílt kategória 2. hely)

Fotó: Rakonczay Gábor hivatalos

 

 

Nyitókép: Ultrabalaton hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva