Krausz Andrea | 2024.07.17. 12:30
Váratlan kormányoscsere ikerbabák miatt a Kékszalag élmezőnyében
Egy rendkívüli,„utolsó pillanatos” kormányoscsere történt a Kékszalag élmezőnyében. A Team Kaáli, mindössze egy nappal a 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj rajtja előtt bejelentette, hogy nem Virág Flóra fogja vezetni a csapatot.

A váratlan bejelentés szerint Virág Flóra, aki ikreket vár, egészségügyi okokból kénytelen visszalépni a versenytől

– írta a csapat a közösségi oldalán.

A döntés hátterében az áll, hogy a leendő édesanya és babák egészsége a legfőbb prioritás. Flóra korábbi eredményei alapján egyértelműen a mezőny kiemelkedő kormányosai közé tartozott, hiszen 2022-ben második, míg a tavalyi évben negyedik helyen ért célba.

Az új kormányos Sallai Gábor

A Team Kaáli úgy döntött, hogy Sallai Gábor (Gabó) fogja helyettesíteni Flórát a versenyen. Gabó kinevezése meglepetést okozott a rajongóknak, bár a csapat Horváth Boldizsár Emlékverseny után utalt a változásokra.

– Gabó keszthelyi születésű vitorlázó, kevesen ismerik úgy a Balatont, mint ő.

Remek taktikus és a 2023-as év egyik kiemelt férfi vitorlázója. Olyan sikereknek köszönhetően, mint a kalóz Európa bajnokság ezüstérme és magyar bajnoki címe, illetve a J24 Európa bajnokság bronzérme és a J24 magyar bajnoki címe. Arról nem is beszélve, hogy Gabó is az időzített családalapítás mestere, hiszen 2022-ben épp a Fehér szalagra született meg Samu gyermeke – írták a Team Kaáli Facebook oldalán.

A dörgicsei Kaáli Autó-Motor Múzeum színeiben induló Team Kaáli Decision 35 katamarán legénysége: Sallai Gabó, Belle Örs, Tisóczki Ferenc, Kadlecsik Márton, Kámán Tamás, Ormai Koppány.

Nyitókép: Facebook/Team Kaáli

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva