A 100 tagú cigányzenekar szólistáinak koncertje
Helyszín Balatonfüred, Horváth Mihály utca
Időpont
Csodálkozz rá a világ legnagyobb cigányzenekarára, mely a klasszikus szimfóniától a hagyományos cigánymuzsikáig mindent játszik!

A 100 Tagú Cigányzenekar nem csak Magyarország, hanem a világ zenetörténetének is kiemelkedő alakja. A zenekar, amelyet 36 évvel ezelőtt alapítottak, mára a világ legnagyobb cigányzenekarává nőtte ki magát. Olyan szimfonikus zenekarként működnek, amely a világ egyetlen hasonló formációja, és ezzel a művészeti tevékenységük felbecsülhetetlen értékű.

A zenekar hihetetlenül sokoldalú repertoárral rendelkezik, amelyben egyaránt megtalálhatók a klasszikus komolyzenei darabok – többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss művei -, valamint a tradicionális magyar cigánymuzsika, magyar nóta és népdal is.

Az együttes világszerte ismert, több mint ezer koncertet adtak Afrikában, Amerikában, Ázsiában, Ausztráliában és Európában. A Magyar Örökség Díjat 2000-ben nyerték el, ugyanebben az évben bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe is. A 100 Tagú Cigányzenekar fennállása óta 27 CD, 5 DVD-lemezt jelentetett meg, ebből 5 platina, 9 aranylemez lett.
A zenekar „világhírű művészi és hagyományőrző gyakorlata” néven került be a Hungarikumok Gyűjteményébe.

Jegyvásárlás

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva