A misztikus vulkán – Lesznai Anna
Helyszín Balatonfüred, Honvéd utca 2
Időpont
Ki látott engem? - Lesznai Anna és Zoób Kati találkozása.

Ki látott engem? – Lesznai Anna és Zoób Kati találkozása – Kiállításmegnyitó
A Vaszary Galéria nagyszabású és látványos kiállítása eljátszik a „mi lett volna, ha”- gondolatával. Zoób Kati – részben Lesznai Anna meséi által inspirált – ruhái mellett Lesznai Anna soha meg nem valósult tervei, képei, irodalmi alkotásai is megtekinthetők, valamint a kiállítás megidézi Lesznai Anna kortársait is.

Lesznai Anna, a huszadik század magyar kultúrtörténetének egyik legérdekesebb alakjának sokrétű művészetét bemutató kiállítása nyílik meg augusztusban, a Vaszary Galériában. Egy emancipált, eseménydús életet élő nő, aki nem csupán gazdag személyiséggel, de szerteágazó művészi tehetséggel és kimagasló intellektuális képességekkel is rendelkezett.

A Vaszary Galériában a Petőfi Irodalmi Múzeum és Zoób Kati divattervező-iparművész kezdeményezésére rendhagyó tárlat nyílik. A kiállítás beteljesíti Lesznai Anna vágyát: formába váltja iparművészeti terveit, bemutatja meséit, verseit, életművét és életútjának állomásait, kortársait.

Zoób Kati majd egy évszázad távlatából nyújt kezet Lesznai Annának. Két művész egymásra talál, párbeszédet folytat: egy ízig-vérig kortárs iparművész, átszűrve alkotói egyéniségén Lesznai motívumait és ornamentális világnézetét létrehozta mesékre alapozott új kollekcióját, amely helyet kap majd a kiállításon.

A Lesznai Anna művészetét bemutató kiállítás augusztus 12-től egészen január elejéig látogatható a Vaszary Galériában.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva