A Pál utcai fiúk
Helyszín Balatonfüred, Horváth Mihály utca
Időpont
Hősök, barátok, árulások! Éld át újra a Pál utcai fiúk szenvedélyes történetét a Pannon Várszínház előadásában!

A Pannon Várszínház előadásában újra színpadra kerül Molnár Ferenc örökbecsű regénye, „A Pál utcai fiúk”. Az alapmű, mely számos generációt meghatározó olvasmány volt, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmát vizsgálja, s mindemellett rávilágít a társadalom természetére is. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többi karakter mindannyian örök példaként állnak előttünk, mindig aktuálisak és mindig a mi kortársaink.

A klasszikus történet most nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg, mely még tovább fokozza a drámai helyzetek éles vonalait. Az előadásban különösen fontos szerepet játszik a mai hangzású zenék és dalszövegek használata, melyek új dimenzióba helyezik a történetet. A színészek zenei-ritmikai kreativitása, a fiatalság ereje és humora, valamint az eredeti mű katartikus üzenete teszik ezt az előadást igazán egyedivé.

Az írói stáb sztárokból áll: Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián mellett természetesen maga Molnár Ferenc műve is jelen van. A rendezői feladatot Vándorfi László vállalta magára.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva