Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál - 3. nap/szombat
Helyszín Balatonfüred, Kisfaludy utca 1
Időpont
A Balatonfüred Nemzetközi Gitárfesztivál Magyarország egyik legjelentősebb gitáros eseménye, mely az elmúlt években felvonultatta a klasszikus zene legkeresettebb gitárművészeit, fiatal versenygyőztes tehetségeit, virtuózait.

Ferencsik János Zeneiskola Balatonfüred, Ady Endre u. 13.

Hangszerkiállítás a Gitárfesztiválon! Vas Attila hangszerkészítő gitárjait lehet megcsodálni és kipróbálni.

 

Balatonfüred, Kisfaludy Galéria, 2022. június 25. 19:30

JUDICAEL PERROY (Franciaország) program

J. S. Bach: Suite BWW 997 – parts
J. S. Bach: Suite BWV 998
J. S. Bach: Suite Concerto In D Major BWV 972
– – – szünet- – –
J. K. Mertz: Hungarian Fantasy
Atanas Ourkouzounov: 5 Postludes
Alexandre Scriabine: 2 Préludes
Pyotr Ilyich Tchaikovsky: Les Saisons op. 37, Barcarole (June)
Sergei Rachmaninov: Prélude op 23, no. 5

Judicaël Perroy nemzetközi karrierje azután kezdődött, hogy 1997-ben elnyerte a tekintélyes Guitar Foundation of America Nemzetközi Verseny és Kongresszus első díját. Az ezt követő amerikai és kanadai turné csak a kezdete volt a mostanra kiteljesedett karrierjének. Számos európai és ázsiai fellépésével a közönség nagyra becsült kedvence és rendszeresen visszatérő művésze.

Tanárként is nagy a kereslet iránta, rendszeresen hívják mesterkurzusok tartására a világ legjobb konzervatóriumaiba és egyetemeire. Tanítványai továbbra is számos első díjat nyernek a nemzeti és nemzetközi versenyeken világszerte, miközben a klasszikus gitár érett és feltörekvő sztárjaivá válnak a nemzetközi zenei életben.

Judicaël Perroy jelenleg Párizsban él, miközben szívesen tanít a lille-i ESMD (École Supérieure Musique et Danse Hauts-de-France- Lille) Nord-Pas-de-Calais-i iskolájában, amelyet 2010 óta tölt be. Három évig tanított a San Franciscó-i Zenei Konzervatóriumban, ahol Sergio Assad helyét vette át. 2020-ban meghívták Dusan Bogdanovic helyére a Genéve-i Haute École de Musique-ba, ahol jelenleg elsősorban tanárként tevékenykedik.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva