Barlangok hónapja – geotúra hétköznap a Koloska-völgyben
Időpont
A Barlangok hónapja alkalmából március 10-én (péntek) Balatonfüred környékét ismerhetik a túrázók: egy kicsit másképp járják végig a Koloska-völgyet, Jókai-kilátót és a látogatóközponttal kiegészült Lóczy-barlangot.

A geotúra bevezető szakasza alkalmat ad arra, hogy felidézzük az egykor külön településként létező Arács történelmi múltját és megemlékezzünk híres szülötteiről a temető sírköveinek, országos védettséget élvező gyönyörű műemlék épületeinek segítségével.

Elhagyva a települést kellemes, pihentető ösvényen a Sándor-hegy mellett kanyargó ösvényen érkezünk meg a festői szépségű Koloska-völgybe, ahol egy teljesen új világba csöppenünk.

A Tamás-hegy 315 m-es tetejéről emelkedő Jókai-kilátóból nyíló igéző panoráma feledteti velünk az oda vezető emelkedőt. Ezután egy kis ereszkedés következik, közben megpihenhetünk egy griffmadár-fészket idéző rejtélyes kőkoszorúban, ahol szikrákat csalunk ki a hatalmas tűzkövekből.

A Lóczy-barlang Látogatóközpontban kedvezményes belépőváltása mellett interaktív kiállítással várják a résztvevőket, majd a barlangban is megcsodálhatjuk a föld alatti világ rejtett titkait.

A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul. A túrára maximum 30 főt tudnak fogadni.

Jelentkezési határidő: a túrát megelőző napon 16:00 óráig, e-mailben telefonszám megadásával, vagy telefonon.

Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Sárdy Julianna
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai munkatársa, geotúra-vezető; mobiltelefonszám: +36 30 491 0061

Találkozó helye: Balatonfüred, Arácsi vasúti megálló GPS: 46.962294, 17.898212

Nyitókép: Keszey Ágnes

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva