Egy hullámhosszon | TEDxBalaton
Helyszín Balatonfüred, Horváth Mihály utca
Időpont
A TEDx egy közös platform a Balatonhoz kapcsolható innovatív, jobbító és szépítő gondolatoknak - érkezzenek akár itthonról, akár a nagyvilágból.

2022. szeptember 10.

Balatonfüred – Balaton Szabadidő és Konferencia Központ

 

14:00 – 15:30 Pódiumbeszélgetések

Milyen lesz a jövő közlekedése – szárazföldön és vízen?

Résztvevők: Bazsó Gábor (Fenntarthatósági szakértő, Totalcar), Veigl Gábor (Vezérigazgató, BAHART),

Takács Árpád (Senior Group Fusion Leader, Continental) – Beszélgetésvezető: Jókay Tamás

 

Tényleg kiszárad a Balaton? – Vízminőség, fenntarthatóság, személyes felelősség

 

Fenntartható vállalkozások a Balaton-régióban – mit jelent és hogyan elérhető?

 

 

16:00 – 18:00 TEDx előadások első felvonás

 

19:00 – 21:00 TEDx előadások második felvonás

 

21:30 – 22:00 Fortepan BALATON VJ kiállítás

 

22:00 – Borozás, beszélgetés, zene és tánc

 

Kísérőprogram:

Gasztro & Bor Piknik – Kóstold meg a Balaton ízeit!

 

Előadók

A TEDxBalaton 2022 előadói az alábbi területekről és témákban érkeznek hozzánk. (A képekre kattintva további információkat kaphatsz róluk!)

dr. Árvai Anita

Veganeeta Home vegán étterem és Veganeeta brand tulajdonos, privát vegán séf, gasztrofluencer.

Családanya és vállalkozó, akinek a Balaton hozta el a teljes életmódváltás révén a rákból történő gyógyulást – és a Veganeeta blog, étterem és brand felépítését. Előadásában megmutatja, hogyan válthatunk mi is, megváltoztatva életünk irányát.

Bagyó Sándor

Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke, vízimentő oktató tréner

Életmentő, szervezet- és közösségépítő, aki huszonéves korától nap mint nap azon dolgozik, amiben hisz és amit szeret: a hazai vízimentés ügyén. Előadásának témája egyben fő célkitűzésük is: hogyan lehet a Balaton Európa legbiztonságosabb tava.

Dr. Kocsis Janka

Gyógyszerész, a Tudatos Gyógyszerhasználat Egyesület elnöke

Gyógyszerész szakember, aki azt tűzte ki célul, hogy minél többekhez eljusson a hír: mind tehetünk azért, hogy a gyógyszerek alkalmazása kevésbé szennyezze a minket körülvevő érzékeny ökoszisztémát – így a Balatont is. Előadásából megtudhatjuk, milyen szerepet játszunk mi, emberek, a különböző vegyszerek körforgásában, és hogy mit tehetünk ez ellen.

Mezei Csaba

Amatőr hajóépítő és közösségszervező

Az Amatőr Hajóépítők Közösségének alapítója. 15 évvel ezelőtt építette meg az első hajóját – azóta több százan csatlakoztak hozzá és építették meg saját hajóikat. Célja megmutatni, hogy a hajózásnak nem csak elérhetetlenül drága válfajai vannak – sőt, egy saját építésű hajó akár egy mobiltelefon árából is megvalósítható!

Mihályi Jeromos OSB

Konventuális perjel, Tihanyi Bencés Apátság

A tihanyi apátság elöljárója, aki az 500-as években alapított bencés rend hagyományait követve dolgozik a modern kori értékteremtés és közösségépítés területén. Központi témája a szerzetesi életmód és a közösségépítés kettőse, ezek – első pillantásra talán meglepő – egymásra épülése.

Németh Bite Barbara

Cégvezető, vezetői tanácsadó, a TEDxLibertyBridgeWomen társalapítója, kurátora

Számos dolgot indított már el életében. Cégek, ügyek, szervezetek, közösségek alapítása, működtetése, életre hívása és életben tartása fűződik szenvedélyes munkásságához. Képzeletben megfesti, lerajzolja és aztán kitartó és alázatos munkával és mindig csapatban megvalósul egy-egy közössé szőtt álom. Gyökerei a Balaton, tanúja a Badacsony.

Szabó Viktória

18 éves gimnazista

Igazi balatoni fiatal, aki érzi, látja és tudja, mit jelent a saját generációja számára a Balaton – mi az amit nekik ad, és mi az ami hiányzik az ittmaradáshoz. Célja megmutatni azt, hogy mit kell tennünk annak érdekében, hogy a tó a fiatalok számára is hasonló értéket képviseljen, mint az idősebb generációk számára.

Tokody Klára

Közgazdász, balatoni blogger és meseíró

A balatoni varázslatos mondavilág szerelmese, aki ezt a csodálatos mese- és legendakört szeretné megismertetni – kicsikkel és nagyokkal egyaránt. Előadása révén bepillantást nyerünk ebbe a világba, és konkrét útiterveket is kapunk ezek gyakorlati megtapasztalásához.

Tóth Balázs

BL Yachtklub ügyvezető

Több, mint egy évtizede már, hogy „az egész éves Balaton” víziója lebeg a szeme előtt – és meg is tesz mindent azért, hogy ez az elképzelés meg is valósulhasson. Előadásában arról beszél majd, hogy miért érdemes együttműködnünk azért, hogy a Balaton egész évben látogatott legyen.

Varga István

Fonyódi könyvtáros, helytörténész

Könyvtáros és helytörténész, többkötetes író és előadó, aki sétákat is vezet az érdeklődők számára Fonyódon. Történelmi előadása révén kibontakozik előttünk a korabeli társasági élet, s megláthatjuk, milyen kincseket rejthet egy balatonparti település múltja.

Dr. Zlinszky András

Ökológus, limnológus, a SZABADONBALATON alapító tagja

Ökológus és limnológus, aki sokféle módon kötődik a Balatonhoz: elsősorban mint kutató és természetjáró, de volt itt sportoló, és több mint tíz éve balatoni lakos. Előadása ráébreszt majd minket arra, hogy aktív és meghatározó szerepet töltünk be a tó és környéke összetett ökoszisztémájában – utat mutatva annak megőrzéséhez is.

Zólyomi Zsolt

Parfümőr

Az egyetlen magyar orr, avagy parfümõr. Jean-Paul Guerlain Versailles-i iskoláját végezte el évtizedek óta az egyedüli magyarként. Mindemellett vízimentő, balatonlellei hajós, akit régóta foglalkoztat az egyes helyek, környezeti egységek – köztük a vizek, tavak egyedi illata is…

 

Balatonfüredre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva