Ifjúsági zenekarok ingyenes koncertje
A Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar, a Solti György Zeneiskola Vonószenekara és Hartmann Domonkos csellóművész ingyenes koncertje.

A veszprémi Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar Demel Eszter irányításával az egyik legjelentősebb hazai ifjúsági zenekarrá fejlődött. Érett zenei előadásmódjukkal és hangzásvilágukkal rendszeresen kivívják a közönség elismerését. Országos és nemzetközi díjak jelzik kimagasló teljesítményüket. A Gizella és megyei Prima díjas együttes 2017-ben az országos I. helyezést követően Belgiumban az EMJ nemzetközi versenyen I. díj CUM LAUDE minősítéssel végzett. Felléptek a MÜPA Üveg-termében, Amszterdamban, Belgium, Dánia és Hollandia számos városában.

A koncerten fellépő két együttes megosztott első helyezést ért el 2014-ben az Országos Zenekari Versenyen. A fiatal muzsikusokból álló zenekarok más díjakkal is büszkélkedhetnek: a budapesti Solti György Zeneiskola Vonószenekara szintén első díjat nyert 2013-ban a belgiumi Neerpeltben megrendezett Nemzetközi Zenei Fesztiválon, míg a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekara a nemzetközi „Nyíregyházi Piccoli Archi” vonószenekari fesztiválon arany minősítést, első helyezést és karnagyi különdíjat is szerzett.

A koncert ingyenes!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva