Kisfaludy Színházi Fesztivál
Helyszín Balatonfüred, Horváth Mihály utca
Júliusban Balatonfüred a kultúra színpadává változik! Csatlakozz a sétahajózáshoz, nézz táncelőadást vagy koncertezz!

Júliusban a Balaton szíve, Balatonfüred igazán pezseg a kulturális élet. A város híres irodalmi és zenei eseményekkel várja az idelátogatókat, így lesz itt sétahajózás a Kisfaludyakkal, koszorúzás a Tagore sétányon álló Kisfaludy Sándor szobránál, táncelőadás, könyvbemutató, koncert és bábelőadás is.

Részletek a plakát alatt. ⇓

 

 

Július 2. vasárnap
17.00-18.00 Sétahajózás a Kisfaludyakkal (Füredi móló)
Beszélgetés a színház alapításáról és a Kisfaludy testvérekről dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténésszel és Kéri Kitty színművésszel.
(Jegyár 3000 Ft/fő)


Július 3. hétfő
19.00 Koszorúzás a Tagore sétányon álló Kisfaludy Sándor szobránál
21.00 Bolero/Requiem táncelőadás (Balaton Szabadidő Központ)
A Harangozó-díjas Kulcsár Noémi új táncelőadásában két világhírű zeneszerző műveit adaptálja táncszínpadra. A kétrészes produkcióban a nemzetközi hírű Eötvös Péter kortárs rekviemje mellett, Ravel zeneművére táncolnak a Tellabor táncosai.
(Jegyár: 3000 Ft/fő, nyugdíjas/diák: 2000 Ft/fő)


Július 4. kedd
17.00 William Shakespeare szonettjei – könyvbemutató (Vaszary kert)
Az idei könyvhétre jelent meg Shakespeare szonettjeinek újrafordítása. A kötet különlegessége, hogy a fordítások mellett jegyzetek segítik az olvasót a versek értelmezésében és a történelmi kontextus megvilágításában. Fazekas Sándor műfordítóval Tóbiás Krisztián beszélget Shakespeare verseiről, műfordításról és arról, miért kell a már klasszikussá vált fordításokat újrafordítani. A kötetből felolvas Kéri Kitty színművész.
20.30 Csík János és a Mezzo koncert (Balaton Szabadidő Központ)
A dalok – ahogyan Csík Jánostól megszokhattuk, – népzenei köntösben szólalnak meg, szerethetően megidézve régi és új zenéket, újragondolva azokat.
(Jegyár: 5000 Ft/fő, nyugdíjas/diák: 2500 Ft/fő)


Július 5. szerda
10.00 Mesekastély: Ki lakik az asztal alatt? (Kisfaludy Galéria)
A Vaskakas Bábszínház előadása. (Jegyár: 1900 Ft/fő)
20.30 Ájlávjú – jókedvű musicalrevü (Balaton Szabadidő Központ)
Az Ájlávjú – Te édes, de jó vagy, légy más! című musicalrevüt a világ számos színházában nagy sikerrel játszották Joe DiPietro szövegével és Jimmy Roberts muzsikájával. A szerzők „jókedvű musicalrevüként” aposztrofálták darabjukat, amelyben a kiváló zenei anyag remek jelenetekkel és sziporkázó humorral ötvöződik, a kacagtató részek pedig olykor bensőséges pillanatokká varázsolódnak át.
Az előadás remek játéklehetőséget kínál Trokán Anna, Dienes Blanka, Haumann Máté, Savanyu Gergely és Várhelyi Áron egyetemi hallgató számára, hiszen a keretszituációt leszámítva négyen több mint ötven különböző szerepben, húsz élethelyzetben veszekednek, szeretnek, ismerkednek, házasodnak és szakítanak, miközben igényes, remek dalokkal fűszerezett előadásukat – amelyben szólót, duettet, tercettet vagy éppen négyszólamú kantátát énekelnek – zongorán, hegedűn és bőgőn megszólaló élő zenei kíséret festi alá.
A koreográfia és a zenei interpretáció követi a darab helyzeteire és stílusaira megálmodott bohóctréfák, a jazz- vagy akár az operaparódiák hangulatát – s ebben nem kis szerepe van Fekete Mária zenei vezető munkájának és Frank Flóra táncművész koreográfiájának.
(Jegyár: 5000 Ft/fő, nyugdíjas/diák: 3500 Ft/fő)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva