Koncertek és kiállítás a füredi gitárfesztiválon
Helyszín Balatonfüred, Honvéd utca 2
Időpont
Napközben nyilvános mesterkurzusok, kottakiállítás és zenei vásár, esténként neves művészek koncertje várja a XIII. Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál résztvevőit egészen péntekig.

– Ez a tizenhármas szám azt jelenti számunkra, hogy kijelenthetjük: hagyomány lett az a fesztivál, amit 2006-ban elindítottunk. Ez a hagyomány sok-sok munkával és sok-sok örömmel is jár. A tizenhárom év alatt kialakult a fesztiválnak egy struktúrája, mely a közönségnek és a résztvevőknek is tetszik és idevonzza őket. Az esti koncerteken külföldi művészek játszanak, olyan előadók, akik sokszor első alkalommal lépnek fel Magyarországon – mondta el Eötvös József gitárművész, a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál művészeti vezetője a szombati megnyitón a Kisfaludy Galériában, ahol a megnyitót követően Adriano Del Sal olasz gitárművész adott koncertet.

Vasárnap egy spanyol-görög páros, a Duo Melis tagjai, Susana Prieto és Alexis Muzurakis lép színpadra. Hétfőn este egy lengyel duót, Jan Jakub Bokun klarinét- és Jakub Kosciuszko gitárművész kettősét, kedden a kínai You Wu koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. Szerdán szervezik meg a kiemelten tehetséges magyar fiatalok koncertjét, csütörtökön Marko Topcsij ukrán, pénteken pedig José Maria Gallardo del Rey spanyol gitárművész ad koncertet.

Akárcsak többen a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál művészei közül, a szombaton fellépő Adriano Del Sal olasz gitárművész is első alkalommal lépett közönség elé Magyarországon Fotók: Pesthy Márton / Napló

A hét folyamán délelőttönként nyilvános mesterkurzusokat és zenei vásárt tartanak a Ferencsik János Zeneiskolában. Az esti koncerteket a Kisfaludy, illetve a Vaszary Galériában hallhatja a közönség, a fesztivál zárónapján, szombaton pedig a balatonfüredi evangélikus templomban lép színpadra a fesztivál művészeti vezetője, Eötvös József kamarapartnerével, Kubina Péter bőgőművésszel, valamint itt muzsikál majd a fesztivál gitárzenekara is, Czakó Erika tanárnő vezetésével.

Forrás: www.veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva