Magyar nyelv hete
Helyszín Balatonfüred, Kisfaludy utca 1
Időpont
Zene és irodalom: gyermekkoncertek, muzsikáló szerszámok, Interaktív Hősök, s akár te is szinkronizálhatsz!

A Magyar nyelv napja a Hamvas Napokkal – részletes program itt – együtt egy héten át tartó színvonalas kulturális programsorozattá bővül.

November 8. hétfő

9:00–11:00 Bütykölde és Veronaki koncert

Az általános iskolák második és harmadik osztályos tanulóit várjuk Bütyköldével, ezt követően a Veronaki zenekar Kuruttyoló Békakirály mesekoncertje repíti kalandos utazásra a gyerekeket. A produkció fókuszában a nyelv, a beszéd fontossága áll. A történet főhőse egy gonosz varázslat hatására elveszíti a hangját és barangolásai közben szerzi vissza.

November 9. kedd

9:00–11:00 Muzsikáló szerszámok készítése és Kovács Gábor koncert

Az általános iskolák negyedik osztályos tanulóit invitáljuk egy különleges délelőttre, ahol nem csak elkészíthetik saját muzsikáló szerszámaikat, hanem közös koncertet is adhatnak Kovács Gábor muzsikus vezetésével.

November 10. szerda

9:00–11:00 Interaktív Hősök koncert – műsorvezető: Szekeres Dávid (Méz Rádió)

A magyar hiphop két emblematikus arca, Eckü és Mentha érkezik a Kisfaludy Galériába, hogy az általános iskolák hetedik – nyolcadik osztályos tanulóit bevezessék a rap szövegek születésének praktikáiba. Természetesen Hősök koncertre is sor kerül! Moderátor: Szekeres Dávid (Méz Rádió)

November 11. csütörtök

9:00–11:00 A szinkronizálás műhelytitkai Kéri Kittyvel és Galambos Péterrel

Márton napja alkalmából a régmúltba tekinthetnek vissza az általános iskolák ötödik és hatodik osztályos tanulói, igazi libatollal vethetik bele magukat a szépírás rejtelmeibe. Ezt követően Kéri Kitty és Galambos Péter színművészek engednek bepillantást a szinkronizálás műhelytitkaiba legendás rajzfilmek és filmek segítségével.

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva