Magyar Széppróza Napja Balatonfüreden
Helyszín Balatonfüred,
Időpont
A Magyar Írószövetség 2018-ban kezdeményezte, hogy minden évben Jókai Mór születésnapján, február 18-án ünnepeljük a magyar széppróza napját. Azért esett Jókaira a választás, mert írói életműve máig a magyar irodalom egyik legnagyobb, megkerülhetetlen teljesítménye, regényíróként megőrizte jelentőségét. Jókai volt az első, modern értelemben vett hivatásos prózaírónk, aki írói és szerkesztői munkásságából élt, közéleti szerepeit is íróként viselte.

Február 18. péntek

17.30 Beszélgetés Géczi János, József Attila-díjas, Quasimodo-, és Baumgarten- emlékdíjas íróval (Szőcs Géza Irodalmi Szalon)
Könyvbemutató: A tenyérjós
Közreműködik: Kovács Attila zeneszerző-zongoraművész, Oravecz Edit színművész

A program védettségi igazolvánnyal látogatható viszont regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a quasimodokoltoverseny@gmail.com e-mail címen lehet, február 16-ig.

Február 25. péntek

09.30 Rendhagyó irodalomóra
(Lóczy Lajos Gimnázium)
A Nyugat prózaírói – Előadó Kovács Krisztina egyetemi tanárral (Szegedi Tudományegyetem BTK Magyar Irodalmi Tanszék)

Február 26. szombat

Füst Milán 55 – Időutazás Füst Milántól Enyedi Ildikóig Schein Gábor idegenvezetésével

13.00 Filmvetítés – A feleségem története (Balaton Mozi)
17.00 Beszélgetés Enyedi Ildikó Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes művésszel és Schein Gábor író, költő, műfordító, egyetemi tanárral (Szőcs Géza Irodalmi Szalon)
A filmvetítésre és a beszélgetésre regisztrálni, jegyet venni itt lehet.
Belépőjegy ára: 2000 forint.
A belépőjegy tartalmazza a mozijegy árát, a beszélgetésen való részvételt, valamint minden vendéget egy fogadó itallal és egy szendviccsel várják a szervezők.
A program védettségi igazolvánnyal látogatható. Maszk viselése kötelező.

Február 28. hétfő
9.30 Rendhagyó irodalomóra Száraz Miklós György, József Attila-díjas, Bertha Bulcsu emlékdíjas és Prima díjas íróval (Lóczy Lajos Gimnázium)

A programokat a Magyar Írószövetség, az Arany János Alapítvány, a Quasimodo Közalapítvány, a Nemzeti Kulturális Alap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Balatonfüred Önkormányzata támogatja.

A rendezvényről itt olvashatsz részletesebben

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva